Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Digitale detox challenge

Wat leuk dat jij deelneemt aan onze digital detox challenge! We gaan de komende week een beetje afkicken van onze telefoon. Geen paniek, je smartphone hoeft niet in de kast en je mag social media blijven checken. Maar we gaan het gebruik hiervan wél verminderen en bekijken wat dit doet met je slaapritme, energie, concentratie en stressniveau.

De eerste resultaten van ons onderzoek over stress zijn binnen

Onlangs voerden wij, in samenwerking met GfK, het 1e onderzoek met ons 200-koppige testpanel uit. Uit de resultaten blijkt dat jongvolwassenen omgaan met stress als lastig ervaren. Hierdoor krijgen zij vaak te maken met overspannenheid en/of burn-out verschijnselen. Interpolis zoekt naar mogelijke oplossingen in de vorm van challenges. Om kennis te vergroten en het gedrag van jongvolwassenen van 18 tot en met 30 jaar in relatie tot stress te veranderen. Zodat ze meer ontspannen en minder stress ervaren.

Wat is stress?
De druk om het zo goed mogelijk te doen veroorzaakt stress. Ik moet (af)studeren, een leuke baan vinden, mezelf bewijzen, mijn social media bijwerken, 24/7 bereikbaar zijn, er goed uitzien, een huis vinden, sociaal zijn… Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen een hoge prestatiedruk ondervinden. Het feit dat ze altijd aan staan, continu geconfronteerd worden met successen van anderen en het moeilijk vinden om grenzen aan te geven versterkt dit gevoel. Bekijk het rapport met daarin alle resultaten hier. 

De smartphone is een stressveroorzaker

Moeten presteren, financiële zorgen, de onzekere economie, keuze stress, hoge prestatiedruk en werklast. Stuk voor stuk stressveroorzakers, ervaren jongvolwassenen. Opvallend is dat ook de smartphone vaak benoemd wordt als verantwoordelijke voor een hele hoop stress. We starten met het testen van een mogelijke oplossing voor deze stressveroorzaker.

Interpolis ontwikkelde een digital detox challenge

Aan de hand van tips en uitdagende opdrachten leren jullie in 7 dagen wat het effect van minder smartphone gebruik is. We gaan 1 week een beetje afkicken. Geen paniek, je smartphone hoeft niet in de kast en je mag social media blijven checken. Maar we gaan het gebruik hiervan wél verminderen en bekijken wat dit met je doet. Door deels afstand te nemen van je smartphone, onderzoeken we wat het doet met je slaapritme, energie, concentratie en stressniveau.

Morgen start de challenge

Je ontvangt op het door jou gekozen tijdstip de opdracht voor de daaropvolgende dag. We vragen je dagelijks of het gelukt is om de opdracht van die dag uit te voeren. Vandaag ontvang je de opdracht voor morgen. 

Succes!

Met vriendelijke groet,

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis 
Namens Team Gezondheid Interpolis