Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Digitale detox challenge

Wat leuk dat jij deelneemt aan onze Digital Detox Challenge! Je gaat de komende week een beetje afkicken van  je telefoon. Geen paniek, je smartphone hoeft niet in de kast en je mag social media blijven checken. Maar we gaan het gebruik hiervan wél verminderen en bekijken wat dit doet met je slaapritme, energie, concentratie en stressniveau.

De eerste resultaten van ons onderzoek over stress zijn binnen
In september 2017 voerden wij, in samenwerking met GfK, onderzoek uit met een 200-koppige testpanel. Uit de resultaten blijkt dat jongvolwassenen omgaan met stress als lastig ervaren. Hierdoor krijgen zij vaak te maken met overspannenheid en/of burn-out verschijnselen. Interpolis zoekt naar mogelijke oplossingen in de vorm van challenges. Om kennis te vergroten en het gedrag van jongvolwassenen (geboren tussen 1980 en 2000) in relatie tot stress te veranderen. Zodat ze meer ontspannen en minder stress ervaren.

Wat is stress?
De druk om het zo goed mogelijk te doen veroorzaakt stress. Ik moet (af)studeren, een leuke baan vinden, mezelf bewijzen, mijn social media bijwerken, 24/7 bereikbaar zijn, er goed uitzien, een huis vinden, sociaal zijn… Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen een hoge prestatiedruk ondervinden. Het feit dat ze altijd ‘aan’ staan, continu geconfronteerd worden met successen van anderen en het moeilijk vinden om grenzen aan te geven versterkt dit gevoel. Bekijk het rapport met alle resultaten.

De smartphone is een stressveroorzaker
Moeten presteren, financiële zorgen, de onzekere economie, keuze stress, hoge prestatiedruk en werklast. Stuk voor stuk stressveroorzakers, ervaren jongvolwassenen. Opvallend is dat ook de smartphone vaak benoemd wordt als verantwoordelijke voor een hele hoop stress. Daarom ontwikkelden we de Digital Detox Challenge.

Interpolis ontwikkelde de Digital Detox Challenge
Aan de hand van tips en uitdagende opdrachten leer je in 7 dagen wat het effect van minder smartphone gebruik is. Je gaat 1 week een beetje afkicken. Geen paniek, je smartphone hoeft niet in de kast en je mag social media blijven checken. Maar je gaat het gebruik hiervan wél verminderen en bekijken wat dit met je doet. Door deels afstand te nemen van je smartphone, ervaar je wat het doet met je slaapritme, energie, concentratie en stressniveau.

Morgen start de challenge
Je ontvangt op het door jou gekozen tijdstip de opdracht voor de daaropvolgende dag. Vandaag ontvang je de opdracht voor morgen. 

Succes!

Met vriendelijke groet,

Mireille van de Boom en Christiaan Buitenhuis 
Namens Team Welbevinden Interpolis