Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Slaap beïnvloedt hoe goed we met stress om kunnen gaan

  • De smartphone beïnvloedt het stressniveau

  • Experiment: doe je mee aan de Digital Detox Challenge?

  • Slaap beïnvloedt hoe goed we met stress om kunnen gaan

  • Experiment: doe je mee aan de Slaapchallenge?

  • Resultaten Digital Detox en Slaapchallenge

  • Experiment: hulp op afstand effectief?

  • Resultaten experiment ‘vroegtijdige zorgverlening op afstand’ zijn positief

  • Experiment: Chiller app

Vrouw met hoofd op bureau vol papieren. Onvoldoende slaap in top 5 stress veroorzakers.

Slaap beïnvloedt hoe goed we met stress kunnen omgaan

Uit onderzoek van GfK (2015) over stress, blijkt dat 24% van de Nederlandse jongvolwassenen ‘niet voldoende slaap krijgen’ in de top 5 van grootste stress veroorzakers plaatst. Onvoldoende slaap leidt tot fysieke, cognitieve, sociale en emotionele problemen en hierdoor tot een slechter welbevinden. Interpolis liet dit verder onderzoeken (2018). 
 
Ruim 1 op de 4 beoordeelt zijn slaap met een 6 of lager
We ondervroegen een testpanel met 151 jongvolwassen van 18 tot en met 30 jaar. Hieruit blijkt dat ruim 1 op de 4 jongvolwassenen hun slaap beoordeelt met het cijfer 6 of lager. 50% wil iets aan zijn/haar slaappatroon veranderen. Eerder naar bed gaan, meer slapen, minder tot niet meer snoozen en geen schermen gebruiken vlak voor het slapen zijn hierbij de meest genoemde gewenste veranderingen.
 
Slaap is nodig om te herstellen
Slaap is een soort onderhoudsbeurt. Het geeft je lichaam en geest de kans om bij te komen van de dag. Slaap je te weinig, dan herstel je lichamelijk en psychisch onvoldoende. Uit het slaaponderzoek blijkt dat 66% van de jongvolwassenen minimaal 8 uur slaap per nacht nodig heeft om normaal te functioneren. 47% van de jongvolwassenen haalt dit niet.
 
Reden voor Interpolis om een Slimme Oplossing te ontwikkelen die kan helpen je slaap te verbeteren. Doe je mee?