Man thuis aan het werk
'Minder werkstress, meer werkgeluk!'

Werken aan jouw werkgeluk

In maart 2020 riep het kabinet op tot zo veel mogelijk thuiswerken. Hier is op grote schaal gehoor aan gegeven. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat eind 2020 48% van de mensen thuiswerkte, waarvan 35% volledig en 14% deels. 

Veel Nederlanders hebben afgelopen jaar de voordelen van thuiswerken kunnen ervaren. Denk aan minder reistijd, meer privétijd en meer vrijheid in de werkzaamheden. Maar er is ook een keerzijde. Door minder contact, de vervaging van de scheiding tussen werk- en privéleven, veel beeldschermwerk én weinig pauzes neemt het risico op werkstress toe, met een verminderd werkgeluk als gevolg. Terwijl gelukkige mensen meer plezier halen uit hun werk.

 

"Hoe staat het met jouw werkgeluk?"

Iemand klikt op zijn smartphone op de werkgelukscan

Vul de WerkgelukScan in

Vul de WerkgelukScan in en ontdek hoe het met jouw werkgeluk staat, wat jouw aandachtspunten zijn en hoe je hiermee aan de slag kunt.

De wetenschappelijk gevalideerde scan is online beschikbaar en bestaat uit 30 stellingen. Invullen kost maximaal 10 minuten. Deelname is bovendien volledig anoniem én gratis. Alleen jij hebt inzicht in jouw resultaten.

Waarom doet Interpolis dit?

Met gerichte vernieuwingen wil Interpolis impact maken op levens van mensen en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. We helpen mensen om zelfredzaam te zijn. Zodat zij vanuit eigen kracht hun leven vormgeven, plannen maken voor de toekomst en genieten van vandaag. Onnodige tegenslagen die het leven ontwrichten, passen daar niet bij. We zoeken daarom altijd naar slimme oplossingen die dit voorkomen.

Slimme oplossingen bedenken we samen met klanten en partners, door te leren en te experimenteren. Want dat is volgens ons de coöperatie van nu. Zo ontwikkelden we de WerkgelukScan samen met Behavior Change Group, expert op het gebied van gedrag en gedragsverandering. Samen zetten we ons in om uitval door werkstress te verminderen