Laat je telefoon je hart niet breken

We kennen het allemaal, die 1e verliefdheid. Net als dat we allemaal weleens snel een appje sturen tijdens het fietsen. Maar met je telefoon bezig zijn terwijl je op de fiets zit, kan leiden tot gevaarlijke situaties en ongelukken. Snelle maakte hier de track 'Smoorverliefd' over. In deze minidocumentaire ontdek je hoe dit tot stand kwam!

Jongen en meisje, zittend op bed, beginnend aan een zoen
De track 'Smoorverliefd'
Hoe belangrijk het is om mobielvrij fietsen, wordt duidelijk in de videoclip van 'Smoorverliefd', de nieuwste track van Snelle.
Hoe werkt de PhoNo app?
De PhoNo app helpt je mobielvrij te fietsen. Door een persoonlijk doel in te stellen, fiets je vaker zonder je telefoon te gebruiken. Een persoonlijk doel dat je zelf kiest, motiveert je namelijk. Je krijgt punten als je een rit fietst zonder je telefoon aan te raken totdat de timer stopt. Ben je eerder klaar met fietsen? Geef dan aan dat je wil stoppen, omdat je klaar bent met fietsen. De PhoNo app moedigt je aan met leuke notificaties. En als je toch je telefoon gebruikt als de timer van de PhoNo app aanstaat, stimuleren we je met een notificatie om terug te gaan.  
Hoe voeg ik vrienden toe in de PhoNo app?
Je voegt je vrienden toe door rechts onderin op het icoontje met een paar poppetjes te drukken, naast de knop ‘Rit starten’. In het invulveld voer je de persoonlijke code van je vriend(in) in. Jouw eigen persoonlijke code zie je in dit scherm, maar ook in je profiel.

Hebben je vrienden de PhoNo app nog niet? Deel de app dan met ze door in jouw profiel te drukken op de knop “Vertel een vriend”. Via het icoontje links bovenin met 1 poppetje kom je bij jouw profiel.
Hoe draag ik met PhoNo bij aan een beter milieu?
Voor elk punt dat jij in de PhoNo app behaalt, maakt Interpolis € 0,01 over naar Stichting De Noordzee. Met de opbrengst haalt Stichting De Noordzee plastic uit de zee. Zo zorg jij door mobielvrij te fietsen voor een schonere zee. Je kunt in de app zien hoeveel geld er is ingezameld. Links bovenin de app zie je een icoontje van een poppetje. Als je daarop drukt, zie je jouw profieloverzicht. Hierin zie je niet alleen hoeveel geld er in totaal al is ingezameld, maar ook hoeveel punten en geld jijzelf hebt behaald.
Waarom ontwikkelde Interpolis de PhoNo app?
Interpolis vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van de mobiele telefoon een grote impact heeft op het aantal verkeersongevallen. Daarom bedenken we slimme oplossingen die jou helpen om mobielvrij deel te nemen aan het verkeer, zoals de PhoNo app.
Wat doet Interpolis met mijn gegevens?
Als je meedoet met de actie vragen we om je telefoonnummer. Dat gebruiken wij alleen voor de actie. Als je gewonnen hebt, willen we je namelijk bellen. Je hoeft geen andere gegevens in te vullen. Na de actie verwijderen we jouw persoonsgegevens.

Binnen de PhoNo app worden verder geen persoonsgegevens verwerkt. Wel verzamelen we anonieme gegevens, onder meer om ervoor te zorgen dat de app goed werkt. En om gebruikers met behulp van notificaties te stimuleren om de app te gebruiken of om vrienden te complimenteren. Meer informatie lees je in de PhoNo app onder ‘Algemene Voorwaarden’.

Ook interessant voor jou?

Fietsen in het donker

Nu het eerder donker en later licht wordt, loop je het risico dat andere weggebruikers je zonder fietslicht over het hoofd zien. Door te zorgen voor goede fietsverlichting, ben je beter zichtbaar in het verkeer.

Fiets in het donker die, met fietsverlichting aan, tegen een railing staat

Mobielvrij fietsen: zo doe je dat!

Een belangrijke afleider in het verkeer is de smartphone. Als je op je telefoon kijkt, zie je het verkeer om je heen niet meer. Fiets dus mobielvrij! Dat is makkelijker dan je denkt.

Meisje op de fiets

Kom veilig thuis

Met AutoModus. Als je rijdt zonder je af te laten leiden door je mobiele telefoon, kom je veilig thuis bij jouw gezin.

AutoModus-app op een smartphone in een auto