‘De oorzaak van mijn klachten was niet lichamelijk’

Het verhaal van Marga, accountant

Twijfels over werk

Marga (34) had een eigen accountantskantoor met 3 werknemers, maar vroeg zich steeds vaker af of dit écht was wat ze de rest van haar werkende leven wilde doen. “Ik vond mijn werk inhoudelijk leuk, maar merkte dat het contact met collega’s me tegen begon te staan. Ook haalde ik niet meer zo veel voldoening uit mijn werk als ik vroeger deed. Misschien moest ik het roer omgooien en iets totaal anders gaan doen…"

Stressklachten

Hoewel ze twijfels had op werkgebied, liep haar privéleven op rolletjes: Marga heeft jonge kinderen, een partner die voor het huishouden zorgt en genoeg vrije tijd waarin ze graag fietstochten maakt en volleybal speelt. Toch begonnen de dilemma’s op het werk Marga ook thuis begon op te breken. “Ik had al een tijdje last van lichamelijke klachten. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen; het werd echt tijd om mijn huisarts te raadplegen. Toen bleek dat de oorzaak van mijn klachten helemaal niet lichamelijk was, heeft HANDS een coachingtraject opgestart.”
Met mijn Interpolis-coach besprak ik dat het juist belangrijk is om contact te maken met mijn gevoel.

Omgaan met emoties

Marga vindt het moeilijk om over haar gevoel te praten: “Ik zag emoties altijd als een zwakte en benaderde de dingen het liefst rationeel. Maar met mijn Interpolis-coach besprak ik dat het juist belangrijk is om contact te maken met mijn gevoel. Zo kwam ik er uiteindelijk achter dat mijn rationele benadering van situaties beïnvloedt hoe ik met mijn medewerkers omga. En dat ik dit werk waarschijnlijk wel wil blijven doen als de omstandigheden veranderen. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat het zou helpen als ik mijn gevoel wat meer toelaat. Om daar adequate hulp bij te krijgen, ben ik doorverwezen naar een psycholoog.”

Bekijk de brochure van HANDS