Aannemer aan het werk

Aannemer François wil toch meer dan alleen een Broodfonds

François is 38 jaar en is al bijna 7 jaar actief als aannemer. Vanaf de start van zijn onderneming is hij verzekerd bij een Broodfonds. Dan krijgt hij maximaal 2 jaar lang een bedrag uitgekeerd. Helaas zag hij een collega langdurig of misschien zelfs blijvend uitvallen. Daarom besluit hij een AOV te sluiten die uitkeert zodra de uitkering uit zijn Broodfonds stopt en die doorloopt tot 67 jaar. Hij kiest voor een vast bedrag van € 2.500,- bruto per maand.

Dit kost hem nu inclusief aanvangskorting € 151,- per maand.
 
Melkveehouder voert zijn koeien

Ronald heeft eindelijk zijn eigen boerderij

Ronald is 33 jaar en werkt al jaren in de melkveehouderij. Zijn wens is nu in vervulling gegaan: hij kan een bedrijf overnemen! Bij de overname kreeg hij het advies van de vorige eigenaar om een AOV af te sluiten. Ronald kiest voor een AOV die uitkeert zodra je langer dan 3 maanden niet kunt werken. Hij verzekert een jaarbedrag van bruto € 27.000,- dat loopt tot zijn 67e
Ronald kiest in plaats van aanvangskorting voor klimmende korting; daarmee heeft hij een korting die stijgt en die hij houdt zo lang zijn AOV loopt.  

Dit kost hem nu inclusief de klimmende korting € 156,- per maand.
Accountant die aan het werk is

Accountant Noud wil stoppen met werken als hij 60 is

Noud is 47 jaar en heeft al het nodige kapitaal opgebouwd. Hij kiest voor een AOV met een verzekerd bedrag van € 30.000,- per jaar. Het is voor Noud voldoende als de AOV doorloopt tot aan zijn 60verjaardag.

Dit kost hem inclusief de instroomkorting € 98,- per maand.

IT-specialist die aan het werk is

IT-specialist Mila neemt liever geen risico

Mila is 39 en heeft 3 kinderen. Haar gezin is afhankelijk van haar inkomen. Jaarlijks heeft Mila € 60.000,- winst. Ze kiest voor een complete AOV met een uitkering van € 48.000,- per jaar. 

Dit kost haar € 187,- per maand.

Belastingadviseur die aan het werk is

Belastingadviseur Anthony wil een aanvulling op zijn Broodfonds

Anthony is 52 jaar en heeft zich 5 jaar geleden aangesloten bij een Broodfonds. Als hij arbeidsongeschikt raakt ontvangt hij van de andere leden € 2000,- per maand voor maximaal 2 jaar. Hij sluit daarom een AOV af, die pas na 2 jaar gaat uitkeren. Anthony kiest voor een uitkering van € 2000,- per maand. Zo sluiten Broodfonds en de AOV perfect op elkaar aan.

Dit kost hem inclusief de instroomkorting € 76,- per maand.

Architect die aan het werk is

Architect Joost is net voor zichzelf begonnen

Joost is 28 jaar en hij is net gestart als zelfstandig ondernemer. Hij kiest voor een AOV met een verzekerd bedrag van € 15.000,- per jaar, omdat hij nu nog weinig verdient en weinig vaste lasten heeft.

Dit kost hem inclusief de instroomkorting € 38,- per maand.

Organisatieadviseur die aan het werk is

Organisatieadviseur Rick heeft voldoende spaargeld

Rick is 42 jaar en heeft voldoende geld achter de hand om een jaar rond te komen als hij arbeidsongeschikt raakt. Rick besluit daarom om een AOV af te sluiten, die pas uitkeert als hij een jaar ziek is. Die uitkering moet voldoende zijn om alle vaste lasten te betalen. Rick verzekert daarom een bedrag van € 2.000,- per maand.

Dit kost hem inclusief de instroomkorting € 89,- per maand.

Webdesigner die aan het werk is

Webdesigner Britte wil haar woonlasten kunnen blijven betalen

Britte is 34 jaar oud en woont samen met Hans. Ze sluit een AOV af die al na 1 maand uitkeert, omdat ze geen spaargeld meer hebben. Britte verzekert een bedrag van € 1.500,- per maand, zodat ze altijd de woonlasten kan blijven betalen. Met het inkomen van haar vriend Hans kunnen ze verder prima leven. 

Dit kost haar inclusief de instroomkorting € 51,- per maand.

Regel zelf je arbeidsongeschiktheidsverzekering

Regel zelf je AOV

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vang je inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid op. Je ontvangt dan een maandelijkse uitkering.


✔ verzekerd van inkomen bij uitval
✔ stel zelf je AOV samen
✔ het eerste jaar tot 30% korting op je premie

 

Meer over arbeidsongeschiktheid

Inzicht in oplossingen

Als ZZP'er mist u inkomen als u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Gelukkig zijn er oplossingen om dit op te vangen. Bekijk de mogelijkheden en beslis wat het beste bij uw situatie past.

Drie mensen bij een wand met gekleurde post-its

Hoe werkt een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u van een inkomen als u ziek wordt. Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid raakt, kunt u een uitkering krijgen die uw inkomen aanvult.

Man zittend aan een bureau, met een bril in zijn hand

Voorkom dat u arbeidsongeschikt raakt

Een val van de trap, rugklachten, een overlijden van een dierbare, depressie, een chronische ziekte, een sportongelukje. Met onze preventiediensten verkleint u de kans om arbeidsongeschikt te raken.

Vrouw in sportkleren strekt haar been op de grond in het bos. Met behulp van de preventiediensten van Interpolis kunt u arbeidsongeschiktheid voorkomen.