Onderneming van Betekenis. GO Sharing: ‘Ons deelvervoer jaagt veranderingen aan’

Ons werk en reisgedrag is door corona flink op zijn kop gezet. We zitten middenin een overgang naar hybride werken en dit heeft invloed op hoe bedrijven hun zakelijke mobiliteit inrichten. 17 procent van alle mkb-bedrijven geeft aan hun lopende leaseautocontracten niet te verlengen, blijkt uit de Interpolis BedrijvenMonitor.

MKB-bedrijven kijken naar duurzame alternatieven in hun mobiliteitsaanbod, zoals een combinatie van openbaar vervoer en deelmobiliteit. Een van de aanbieders van elektrisch deelvervoer is Interpolis klant GO Sharing. Het bedrijf heeft krap 2 jaar geleden de markt betreden en is nu al goed voor anderhalf miljoen emissievrije kilometers per maand. De appelgroene e-bikes, -scooters en elektrische auto’s van GO Sharing zijn inmiddels in tal van steden in binnen- en buitenland een vertrouwd gezicht. 

De snelle groei van het bedrijf is mogelijk dankzij het oudere zusje van GO Sharing, GreenMo Rent, dat oprichter Doeke Boersma in 2013 startte met Donny van den Oever. GreenMo Rent biedt full service e-scooters en e-bikes voor maaltijd- en postbezorgers. Een van hun grootste klanten is Thuisbezorgd.nl. 

Doeke Boersma vertelt dat steeds meer bedrijven de voordelen van deelvervoer ontdekken. "Een IT-bedrijf in Delft verruilt per september al zijn leaseauto’s voor GO Sharing-oplossingen. We merken dat ons deelvervoer veranderingen aanjaagt, en terecht, want eigendom van mobiliteit is volledig achterhaald. De meeste auto’s en fietsen staan 23,5 uur per etmaal stil. Dat kan veel efficiënter."

Minder schade en veilige laadcontainers

Veiligheid is cruciaal voor GO Sharing en GreenMo Rent. Volgens Boersma rijden elektrische bezorgbikes en -scooters 3 keer minder schade dan brandstofscooters. "Dat komt mede door de muisstille elektromotor; daardoor ga je als bestuurder behoedzamer rijden. Daarnaast schroeven we de prestaties iets terug en doen wij veel aan preventief onderhoud."

Het opladen van de wisselaccu’s gaat gebeuren in veilige ‘sociale laadcontainers’, bedacht samen met Interpolis. "Als scale-up in zo’n nieuwe markt loop je voortdurend tegen uitdagingen aan. Dan is het fijn om een verzekeraar te hebben die meedenkt in oplossingen op maat."

Interpolis helpt ondernemers focussen op wat echt belangrijk is

Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Je gaat voor een duurzame en gezonde toekomst. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Op complexiteit en tegenslag zit je niet te wachten. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, zodat je kunt focussen op wat echt belangrijk is: jouw bedrijf.

Interpolis ontwikkelt samen met ondernemers en experts oplossingen en diensten die zorgen voor een veilige en duurzame werkomgeving. Daar hoort bijvoorbeeld ook een goed mobiliteitsbeleid bij, voor efficiënter, veiliger en duurzamer woon-werkverkeer. Met aandacht voor alternatieve oplossingen, zoals deelmobiliteit als er minder op locatie en meer thuis wordt gewerkt. 

Meer weten? Kijk op interpolis.nl/zakelijk/ondernemen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XTR branded content.
Fotografie: Dick Nicolai