Zo kijken wij naar dit onderwerp:

Twee ondernemers in gesprek bij hun zakelijke auto's

Voorkomen is beter dan genezen

Van inzicht in risico's naar oplossingen

Ook als het gaat over slimmere, schonere en vooral veiligere mobiliteit. Om risico's te beperken, heb je de juiste inzichten nodig. We bieden je daarom actuele informatie. Samen met ondernemers en experts werken we aan oplossingen die jou en je medewerkers helpen om slimmer, efficiënter en veiliger op weg te gaan. Gaat er toch iets mis? Dan zijn we er voor je met onze zakelijke verzekeringen.
Smartphone in een auto

De veiligheid in het verkeer kan en moet beter

Onze inzichten over verkeersveiligheid

Volgens onze Barometer heeft 37% van de werkgevers geen beleid over verkeersveiligheid. Terwijl je daarmee de kans op pijn en verdriet door een ongeval verkleint. Ook leidt het tot minder uitval én minder schade.

In 2020 waren er 80.000 verkeersongevallen. Vaak gaat het om woon-werkverkeer. Reistijd als werktijd gebruiken: het is moeilijk te weerstaan. Even bellen of een mail sturen lijkt onschuldig. Maar wist je dat afleiding in 68% van de verkeersongevallen een rol speelt? En de smartphone is onze grootste afleider!
man die in de metro zit en op zijn laptop aan het werk is

De verandering van mobiliteit

Inzichten over de invloed van hybride werken

Bij de meeste bedrijven was 4 of 5 keer per week op kantoor werken normaal. Waarschijnlijk verschuift dit naar 2 tot 3 keer per week. Thuiswerken is een blijvertje. En dat heeft gevolgen voor ons zakelijke vervoerspatroon.

Onze BedrijvenMonitor laat zien dat veel bedrijven van plan zijn om dit anders in te richten. In het MKB overweegt 24% om de leasecontracten voor zakelijke auto's niet te verlengen. Andere opties, zoals deelauto's of een fiets van de zaak, worden populairder. Heb jij al nagedacht over een mobiliteitsbudget voor woon-werkverkeer?

Oplossingen en preventiediensten

Samen met ondernemers en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten om een veilig rijgedrag te stimuleren en schade of diefstal te voorkomen. Zo maken we samen zakelijke mobiliteit schoner, slimmer en veiliger.
AutoModus app in een smartphonehouder

Rij mobielvrij met AutoModus

Zorg dat jij en je medewerkers veilig de weg opgaan. Onze AutoModus app helpt om jouw telefoon te negeren als je onderweg bent. Maak samen met ons het verkeer in Nederland veiliger.
Man met tas bij een auto

RI&E

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) wordt gemaakt om veilig en gezond werken in je bedrijf te bevorderen. Ook als jij of jouw medewerkers onderweg zijn.

Bij tegenslag zijn we er voor je

Schade is niet altijd te voorkomen. Een aantal risico's wil je daarom goed verzekeren. Dat kan met onze zakelijke verzekeringen op het gebied van vervoer. We staan voor je klaar!

Zakelijke autoverzekering

verzeker schade door of aan jouw zakelijke auto

  • aanschafwaarde verzekerd tot 2 jaar na aankoop
  • dagelijks opzegbaar
  • met inzittendenverzekering en rechtsbijstand

Bestelautoverzekering

verzeker schade aan of door jouw bestelauto of bestelbus

  • aantrekkelijke bonus-malusregeling
  • dagelijks opzegbaar
  • juridische hulp als het nodig is

Zakelijke motorverzekering

verzeker schade aan of door jouw zakelijke motor

  • opzittenden meeverzekerd voor schade door een ongeval
  • juridische hulp als het nodig is
  • aankoopbedrag vergoed bij total-loss binnen 2 jaar