Je werkplek en spullen

Als startend ondernemer of zzp’er werk je misschien veel vanuit huis. Hoe verzeker je je woning en spullen als je deze ook (deels) zakelijk gebruikt?

Je woning

Heb je een werkplek in je woning of in een bijgebouw op hetzelfde adres? Dan kun je je woning particulier verzekeren op onze woonhuisverzekering als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Er werken geen werknemers bij jou thuis.
  • De werkruimte die je hiervoor gebruikt is maximaal 60m².
  • De waarde van je bedrijfsinventaris, handelsgoederen en voorraden is samen maximaal € 25.000,-.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Of heb je een bedrijfsgebouw op een ander adres? Verzeker het gebouw dan zakelijk. 

De spullen in je woning

Heb je spullen die je privé kocht, maar zakelijk gebruikt? Deze zijn verzekerd op onze inboedelverzekering als de waarde maximaal € 25.000,- is. Denk aan je bureau, laptop of gereedschap.

Heb je een hoger bedrag aan inventaris? Of is je bedrijf op een ander adres gevestigd? Of kocht je de spullen op naam van de zaak? Kies dan voor een zakelijke inventarisverzekering. Ook voorraad van je bedrijf verzeker je altijd zakelijk met een voorraadverzekering.

Je spullen onderweg en op reis

Ga je met (kostbare) spullen op pad? Je wilt dan ook onderweg goed verzekerd zijn tegen schade of diefstal van je spullen. Onze particuliere BuitenDeDeur verzekering verzekert spullen die je particulier koopt en gebruikt.

Heb je draagbare elektronische apparaten die je zakelijk koopt en gebruikt? Zoals laptops, navigatiesystemen of pinautomaten? Dan kun je deze onderweg zakelijk verzekeren, met een inventarisverzekering en de aanvullende dekking Elektronische apparaten.