Marga (accountant)

Klantverhaal

“Ik twijfelde; misschien moest ik iets totaal anders gaan doen…”

Marga (34) kreeg onlangs van haar huisarts het advies om contact op te nemen met een persoonlijke coach van HANDS. Dit in verband met haar stressklachten. Marga heeft een eigen accountantskantoor met 3 werknemers, maar vroeg zich met steeds grotere regelmaat af of dit écht is wat ze de rest van haar werkende leven wil doen. “Ik werk 36 uur per week. Ik vond mijn werk inhoudelijk leuk, maar merkte steeds vaker dat het contact met collega’s me tegen begon te staan. Ook haalde ik niet meer zo veel voldoening uit mijn werk als ik vroeger deed. Misschien moest ik het roer omgooien en iets totaal anders gaan doen…”

Marga heeft jonge kinderen, en een partner die voor het huishouden zorgt. Haar vrije tijd besteedt ze voornamelijk aan volleybal en het maken van fietstochten. Al had ze twijfels op werkgebied, in haar privé-leven leek alles op rolletjes te lopen, ware het niet dat haar dilemma’s op het werk haar ook thuis begon op te breken. “Ik had al een tijdje last van lichamelijke klachten. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen; het werd echt tijd om mijn huisarts te raadplegen. Toen bleek dat de oorzaak van mijn klachten helemaal niet lichamelijk was, heeft HANDS een coachingstraject opgestart.”

Marga vindt het moeilijk om over haar gevoel te praten, zo geeft ze aan. “Ik zag emoties altijd als een zwakte en benaderde de dingen het liefst rationeel. Maar met mijn Interpolis-coach besprak ik dat het juist belangrijk is om contact te maken met mijn gevoel. Ik moest immers gaan bepalen wat ik écht wilde. Zo kwam ik er uiteindelijk achter dat mijn rationele benadering van situaties beïnvloedt hoe ik met mijn medewerkers omga. En dat ik dit werk waarschijnlijk wel wil blijven doen als de omstandigheden veranderen. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat het zou helpen als ik mijn gevoel wat meer toelaat. Om daar adequate hulp bij te krijgen, ben ik doorverwezen naar een psycholoog.”

Bekijk de brochure van HANDS