Verschil WA-verzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Wat is het verschil tussen deze 2 verzekeringen? In je omgeving worden deze termen vaak door elkaar gebruikt. Maar er zijn duidelijke verschillen tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Ook denken veel mensen dat beide verzekeringen wettelijk verplicht zijn. Lees verder om te weten welke verzekering verplicht is en wat de verschillen zijn.

WA-verzekering en aansprakelijkheidsverzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen WA en aansprakelijkheid:

  • De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) verzekert schade die u, uw medewerker of uw product veroorzaken bij een andere partij.
  • De WA-verzekering of WAM-verzekering (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) is een verzekering voor motorvoertuigen. Op deze verzekering is verzekerd schade die u met een motorvoertuig aan een andere partij veroorzaakt. Dit kunnen personen of spullen zijn.

Wat is verzekerd met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) is voor ondernemers. Deze verzekering is niet wettelijk verplicht, maar is wel heel belangrijk. Als werkgever kunt u namelijk voor veel zaken aansprakelijk gesteld worden. Bijvoorbeeld voor een onveilige werkplek of als u een onveilig artikel produceert en op de markt brengt. Als u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld lopen de kosten vaak hoog op.

En als u of een van uw medewerkers schade veroorzaakt bij een ander, betalen wij de kosten voor het herstel van de schade. Bijvoorbeeld als u of uw medewerker een ongeluk veroorzaakt.

Lees meer over onze Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Wat is verzekerd met een WA-verzekering?

Als u met een motorvoertuig schade aan een ander veroorzaakt kunnen de kosten hoog oplopen. Denk aan schade aan zaken zoals spullen of gebouwen. Maar ook aan lichamelijk letsel. Als u een WA-verzekering voor uw motorvoertuig hebt, betalen wij de (herstel)kosten. Een WA-verzekering is voor alle motorvoertuigen.

De WA- verzekering is een onderdeel van onze zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Lees meer over de dekking van de zakelijke autoverzekering

Kies uit 4 aanvullende dekkingen op de AVB

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven bent u niet altijd verzekerd als u aansprakelijk wordt gesteld. U kunt namelijk om meerdere redenen aansprakelijk gesteld worden. Daarom kunt u naast de AVB kunt nog aanvullende verzekeringen sluiten:

  1. Beroepsaansprakelijkheid: voor schade die ontstaat door een beroepsfout. Bijvoorbeeld door een verkeerd advies of berekeningsfout.
  2. Bestuurdersaansprakelijkheid: verzeker uw privé-aansprakelijkheid als bestuurder, toezichthouder of commissaris.
  3. Construction Allrisk (CAR): verzeker schade tijdens de bouw van een pand. Bijvoorbeeld als u aannemer bent.

Voordelen Interpolis ZekerVanJeZaak®

  • Startersvoordeel: Profiteer een half jaar gratis van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Lees meer op rabobank.nl
  • Uw bedrijfsverzekeringen veranderen met u mee. Zo bent u altijd goed verzekerd. Ook als uw bedrijf groeit.
  • U kunt al uw verzekeringen online afsluiten, bekijken en wijzigen.

Lees meer over Interpolis ZekerVanJeZaak®

Verzekering afsluiten

Sluit uw Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven eenvoudig af op Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Schade melden

Hebt u schade veroorzaakt? Met 1 telefoontje schakelt u onze hulp in. Wij handelen de schade dan voor u af.