Welke verzekeringen heb jij als zzp’er nodig voor je zakelijke spullen?

Als zzp’er heb je je handen vol aan het binnenhalen en het uitvoeren van opdrachten. Maar wat als er schade ontstaat aan bedrijfsmiddelen? Zonder laptop, gereedschappen, inventaris of voorraad is het lastig om klanten te helpen. Daarom zetten wij de belangrijkste verzekeringen voor voorraad en inventaris voor je op een rij.

Wij leggen uit wat de verschillen tussen deze verzekeringen zijn. Zo kun je beter beoordelen welke verzekeringen noodzakelijk zijn voor jouw bedrijf.

Er zijn 4 verschillende verzekeringen die je als zzp’er nodig kunt hebben;

  • Voorraadverzekering
  • Inventarisverzekering
  • Verzekering voor draagbare elektronische apparatuur
  • Transportverzekering

Met de voorraadverzekering verzeker je jouw voorraad 

Heb jij als zzp’er spullen op voorraad? Bijvoorbeeld producten voor een webwinkel? Of zaken die je nodig hebt om je product te maken? Zoals grond- en hulpstoffen, halffabricaten en emballage? Met een voorraadverzekering is jouw voorraad verzekerd bij schade of diefstal.

Gaan de zaken goed en groeit de voorraad in omvang of waarde? De Interpolis ZekerVanJeZaak® is de verzekering voor zzp’ers waarbij groei automatisch is meeverzekerd. Daarmee hoef je verandering van de voorraad niet tussendoor te melden.

Sla je de voorraad op het buitenterrein van het bedrijfspand op? Dus niet in een afgesloten ruimte? Dan is het goed om te weten dat je alleen bent verzekerd voor brandschade.

De inventarisverzekering is voor spullen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen

Met de inventarisverzekering verzeker je bijvoorbeeld een laptop, gereedschap, machines, bureau en kasten op de bedrijfslocatie of werkplek. Deze spullen zijn verzekerd voor schade door brand, diefstal, water en storm. Breid je jouw inventaris tussendoor uit? Dan is ook dat is op ZekerVanJeZaak® direct meeverzekerd.

Draagbare elektronische apparatuur waarmee je op pad gaat, kun je apart verzekeren

Neem je de laptop, telefoon of andere draagbare elektronica, zoals een foto- of filmcamera, mee naar buiten? Dan heb je de aanvullende dekking voor draagbare elektronische apparatuur nodig om schade of diefstal vergoed te krijgen.

De transportverzekering is bedoeld voor wat je meeneemt in je auto of bestelbus

Zodra jij ze in je auto of bestelbus hebt geladen, vallen deze spullen niet meer onder je voorraad- of inventarisverzekering. Om schade aan of diefstal van je eigendommen onderweg vergoed te krijgen, heb je een transportverzekering nodig. Goed dus om over na te denken als je dagelijks een boel dingen meeneemt als je naar een opdracht gaat of wanneer je zelf bestellingen bezorgt bij klanten.

De transportverzekering vergoedt de schade tot maximaal € 50.000,- per transport.

Met een transportverzekering ben je ook verzekerd voor goederen die je laat vervoeren

Een transportverzekering vergoedt schade aan en diefstal van goederen als je het transport uitbesteedt aan een pakketdienst. Zowel goederen die jij verstuurt als binnenkomende goederen. Denk hierbij aan inkopen uit China.

Wat je bij schade krijgt uitgekeerd, kan per verzekering verschillen

Lees de voorwaarden van je verzekeraar goed door als je een verzekering afsluit. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en kom je bij een schade niet voor verrassingen te staan.

Kijk bijvoorbeeld of je de nieuwwaarde of de dagwaarde van je spullen vergoed krijgt. Check hoe hoog het eigen risico per schade is. En of er wordt verwacht dat je extra preventiemaatregelen neemt tegen brand en inbraak.

Door je bedrijf te verzekeren bij schade kun jij focussen op wat echt belangrijk is

Bij schade wil je natuurlijk zo snel mogelijk door. Als je de risico’s die komen kijken bij het ondernemen goed hebt afgedekt, kun jij je bezighouden met de activiteiten die nodig zijn om je bedrijf weer op de rit te krijgen. Interpolis helpt je ook graag om schade te voorkomen. Dit doen we door samen te werken met ondernemers en kennis te delen vanuit onze eigen inzichten en (preventie)experts.