Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 6

Of je nou morgenavond met je partner, vriendinnen of vrienden in de stad afspreekt of dat er een bankhang avondje op de planning staat. We spelen Phone Stack. Het werkt heel simpel en zorgt voor een telefoonloze date. Durf jij de uitdaging aan?

Morgenavond heb jij een telefoonloze date
Je legt je telefoon aan het begin van de avond in het midden van de tafel, iedereen volgt dit voorbeeld en je vormt op die manier een stapel (stack). De rest van de avond blijven de telefoons op de stapel liggen. De persoon die als 1e zijn/haar telefoon van de stapel pakt krijgt ‘straf’. Zitten jullie in een restaurant? Dan wordt de rekening niet gesplitst, maar moet diegene de hele rekening betalen. Voor de thuisblijvers geldt dat deze persoon alle aanwezigen moet trakteren op een etentje. 

Waarom doen we dit?
Een smartphone verstoort sociaal contact. Zelfs tijdens sociale activiteiten zijn we (continu) met onze smartphone bezig en daar ergert 4 op de 5 jongvolwassenen zich aan. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door GfK in samenwerking met Interpolis. Uit ditzelfde onderzoek bleek ook dat sociaal contact juist als positief voor de gezondheid werd aangemerkt. Een avond wordt met Phone Stacking weer zoals het hoort: een echte sociale aangelegenheid. Jammer genoeg, is er voor mensen wel een ‘straf’ nodig om dit voor elkaar te krijgen. Dit benadrukt maar weer hoe erg de smartphone ons leven beheerst. 

Deel jullie stack op social media en inspireer anderen
Let er wel op dat je deze foto pas na afloop van de avond maakt én deelt. Anders is de rekening voor jou óf moet je op een etentje trakteren. 

Succes. We wensen je alvast een sociale avond! 

Met vriendelijke groet, 

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Interpolis Gezondheid