Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Experiment: hulp op afstand effectief?

  • De smartphone beïnvloedt het stressniveau

  • Experiment: doe je mee aan de Digital Detox Challenge?

  • Slaap beïnvloedt hoe goed we met stress om kunnen gaan

  • Experiment: doe je mee aan de Slaapchallenge?

  • Resultaten Digital Detox en Slaapchallenge

  • Experiment: hulp op afstand effectief?

  • Resultaten experiment ‘vroegtijdige zorgverlening op afstand’ zijn positief

  • Experiment: Chiller app

Jonge man zit met laptop op schoot op de bank. Interpolis wil in samenwerking met Best Doctors een burn-out voorkomen

Samen met Interpolis en Best Doctors een burn-out voorkomen

Dit experiment is afgerond. Binnenkort volgt meer informatie over de resultaten. 

Wat doen we?
Interpolis is in samenwerking met Best Doctors een experiment gestart waarbij 50 millennials de Mentale Gezondheidsnavigator uitproberen. Best Doctors’ navigator is sinds 2 jaar beschikbaar in Canada en in 2018 gelanceerd in Australië. De resultaten zijn zeer positief. Of ook Nederland klaar is voor deze vernieuwende manier van werken, gaan 50 millennials beoordelen. 

Hoe werkt het?
Met de Mentale Gezondheidsnavigator bieden we je professionele, vroegtijdige diagnostiek, een helder behandelplan en begeleiding op maat voor je burn-out gerelateerde problemen. Je hebt via videoconferentie contact met een psycholoog die in samenspraak met een psychiater je geestelijke gezondheid beoordeelt. Hij stelt vast of er sprake is van een burn-out en/of andere (psychische) klachten. Een persoonlijke navigator helpt je op weg binnen de ingewikkelde wereld van zorgverlening voor een eventuele vervolgbehandeling. Je hoeft de deur niet meer uit, al het contact verloopt telefonisch en online. 

Hoe ervaren millennials de Mentale Gezondheidsnavigator?
Interpolis onderzoekt in samenwerking met Best Doctors of Nederland deze vernieuwende manier van zorgverlening ook positief ervaart. Hiervoor startten 50 millennials met burn-outklachten kortgeleden met het experiment. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn, delen we deze op de tijdlijn van het Interpolis Lab.