Geschiedenis


Geschiedenis

Interpolis heeft een rijke historie, gebaseerd op de solidariteit van boeren en tuinders. In de 19e eeuw werkten deze mensen vaak onder armoedige omstandigheden. Tegen het einde van de eeuw groeide het besef dat samenwerking hen vooruit zou kunnen helpen. Saamhorig­heid werd de drijfveer van veel activiteiten, maar ook het fundament onder diverse organisaties. Die saamhorig­heid was bij boeren en tuinders diep geworteld en gaf de aanleiding tot de oprichting van boerenstandsorganisaties.

 

Coöperatieve gedachte
In het katholieke deel van de agrarische bevolking ontstonden vier van deze boerenstandsorganisaties. Vanuit de coöperatieve gedachte kochten ze samen in, verkochten ze en veilden ze samen. Ze stichtten hun eigen banken (de Boerenleenbanken) en hun eigen verzekeringsmaatschappijen (de Onderlinge Waarborgmaatschappijen). Voor hun oude dag richtten ze een eigen pensioen­fonds op. Vier waarborgmaatschappijen ontwikkelden zich tot volwaardige schade­verzekeringsmaatschappijen; het pensioen­fonds werd een levens­verzekeringsmaatschappij.

 

Fusies
In de jaren zestig maakten veel tradities plaats voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën. Marktconcentraties en fusies kenmerkten de industrie en dienstverlening. In de bank- en verzekeringswereld ontstonden grote ondernemingen. Ook de vier waarborgmaatschappijen en het levens­verzekeringsbedrijf van de katholieke standsorganisaties besloten in 1969 te fuseren. Zo ontstond Interpolis, dat uitgroeide tot een krachtig concern met een bijzonder karakter. In 1990 werd Interpolis onderdeel van de Rabobankorganisatie.

 

Onderdeel van Achmea
In 2005 is Interpolis gefuseerd en maakt sindsdien deel uit van Achmea, samen met een aantal andere merken zoals Centraal Beheer Achmea, FBTO en Zilveren Kruis Achmea. Deze merken worden ondersteund door een aantal Achmea divisies, die grotendeels onttrokken zijn aan het oog van de klant. De divisies vormen de ruggengraat van de merken en staan garant voor een stevige merkenorganisatie.

 

Voor meer informatie over Achmea verwijzen wij u naar de website van Achmea.