Wat is wel en niet verzekerd als er iets gebeurt met mijn telefoon?

In uw woning
In uw woning
Soort verzekering
Inboedelverzekering Uitgebreid
Inboedelverzekering All-Risk
Diefstal
Verlies
Schade door vallen en (om)stoten
Schade door een huisdier
Ouderdom, slijtage, uitval of lichte beschadiging
Onbekende oorzaak
Eigen risico
Keuze uit € 0,-, € 100,- of € 200,-
In bepaalde situaties € 100,-
Buiten uw woning
in Nederland, ook uw tuin, balkon en oprit, niet op vakantie
In het buitenland
of tijdens vakantie in Nederland
Soort verzekering
BuitenDeDeur verzekering
Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage
Diefstal
Verlies
Schade door vallen en (om)stoten
Schade door een huisdier
Ouderdom, slijtage, uitval of lichte beschadiging
Onbekende oorzaak
Eigen risico
€ 100,-
€ 50,-

Voorbeelden van telefoonschades

Wel verzekerd
Niet verzekerd

Bekijk in Mijn Interpolis uw verzekeringen

In Mijn Interpolis en de Interpolis App vindt u een overzicht van uw verzekeringen en voorwaarden. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. En meld gelijk uw schade, wij zoeken er automatisch uw verzekering bij.

Wat te doen bij schade of diefstal van mijn telefoon?

Omdat u uw telefoon waarschijnlijk veel gebruikt is schade altijd vervelend. Graag leggen we stap voor stap uit hoe u uw telefoon het beste kunt laten repareren. Zodat u snel weer bereikbaar bent.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn telefoon bij Interpolis verzekeren?

Een telefoon is verzekerd op 3 Interpolis verzekeringen. Wij bieden geen speciale telefoonverzekering aan.

  • Op de Inboedelverzekering is uw telefoon verzekerd als schade of diefstal in uw woning plaatsvindt. Let op: vallen en (om)stoten van uw telefoon is alleen verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk.
  • Op de BuitenDeDeur verzekering is uw telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal buitenshuis in Nederland plaatsvindt. Hieronder vallen onder andere ook uw tuin, balkon en oprit.
  • Op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage is uw telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal in het buitenland plaatsvindt. Ook tijdens het reizen van en naar het buitenland en tijdens een vakantie in Nederland.
Is diefstal of verlies van mijn telefoon buitenshuis verzekerd?
Diefstal of verlies van uw telefoon buitenshuis, maar in Nederland is verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering. Gebeurt dit terwijl u in het buitenland bent of op vakantie in Nederland? Dan is diefstal of verlies van uw telefoon verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage.

Uw telefoon is alleen verzekerd tegen diefstal als u uw telefoon:
  • vast heeft
  • binnen handbereik en in het zicht heeft
  • in een boot, bus, taxi, trein of vliegtuig als handbagage bij u heeft
  • opbergt in een goed afgesloten ruimte, kast of kluis en er inbraakschade aanwezig is aan de buitenkant van deze ruimte, kast of kluis
  • opbergt in een afgesloten ruimte in uw auto, er inbraakschade aanwezig is aan de auto en alleen als er geen andere veiligere plek is dan uw auto om de telefoon in op te bergen
Houd er rekening mee dat een telefoon diefstalgevoelig is. We verwachten daarom dat u er zorgvuldig mee omgaat. Controleer altijd of u uw telefoon bij u heeft op het moment dat u ergens weggaat. Diefstal of verlies van uw telefoon moet onvoorzien en onverwacht zijn.
Is schade aan mijn telefoon verzekerd?

Schade aan uw telefoon in uw woning is verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk en Uitgebreid. Schade aan uw telefoon door vallen en (om)stoten in uw woning is niet verzekerd op de Inboedelverzekering Uitgebreid. Dit is wel verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk.

Ontstaat de schade aan uw telefoon in uw tuin, balkon, oprit of ergens anders buitenshuis in Nederland? Dan is de schade verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering. Bent u op vakantie? Dan is schade aan uw telefoon verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage. Denk bij schade aan bijvoorbeeld uw telefoon uit uw handen laten glippen of een glas water omstoten over uw telefoon.

De schade aan uw telefoon is niet verzekerd als u had kunnen weten dat de schade zou ontstaan. Bijvoorbeeld als u uw telefoon in uw zwembroek heeft zitten en hiermee gaat zwemmen. De schade moet altijd onvoorzien en onverwacht zijn.

Veroorzaakte iemand anders dan u of uw gezinslid de schade?
Meld uw schade dan bij Interpolis. Heeft u geen verzekering voor de schade aan uw telefoon? Meld de schade dan op de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die de schade veroorzaakte.

Zijn de kosten van misbruik van mijn telefoonabonnement verzekerd?
Kosten door misbruik van uw toestel door een ander is bij Interpolis niet verzekerd. Vraag uw provider naar de mogelijkheden.
Is schade of diefstal van mijn zakelijke telefoon verzekerd?
Heeft u een telefoon van uw werkgever? Dan is de telefoon meestal verzekerd op de verzekering van uw werkgever. Meld in dat geval de schade, het verlies of de diefstal bij uw werkgever. Heeft u een eigen zaak of bent u zzp'er? Dan is uw telefoon verzekerd op uw Inboedelverzekering.