Wat is wel en niet verzekerd als er iets gebeurt met mijn telefoon?

Wat is wel en niet verzekerd als er iets gebeurt met mijn telefoon?
In je woning In je woning
Soort verzekering Inboedelverzekering Uitgebreid Inboedelverzekering All-Risk
Diefstal
Verlies
Schade door vallen en (om)stoten
Schade door een huisdier
Ouderdom, slijtage, uitval of lichte beschadiging
Onbekende oorzaak
Eigen risico Keuze uit € 0,-, € 100,- of € 200,- In bepaalde situaties € 100,-
Buiten je woning in Nederland, ook je tuin, balkon en oprit, niet op vakantie In het buitenland of tijdens vakantie in Nederland
Soort verzekering BuitenDeDeur verzekering Doorlopende Reisverzekering met dekking Bagage
Diefstal
Verlies
Schade door vallen en (om)stoten
Schade door een huisdier
Ouderdom, slijtage, uitval of lichte beschadiging
Onbekende oorzaak
Eigen risico € 100,- € 50,-

Ben ik verzekerd voor telefoonschade?

Schade aan je telefoon is vervelend. Of je verzekerd bent voor telefoonschade, hangt af van je verzekering en van hoe en wanneer de schade ontstond. In de video leggen we per verzekering uit hoe het zit.
Wel verzekerd
 • Je telefoon is uit je broekzak gestolen toen je op vakantie was. Dit is verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage.
 • Je telefoon glipt uit je handen in je keuken. Dit is verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk.
 • Je fietst naar je werk en je telefoon valt uit je zak. Dit is verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering.
Niet verzekerd
 • Je telefoon werd gestolen toen je deze onbeheerd achterliet op het strand om even te gaan zwemmen.
 • Je telefoon lag op je nachtkastje in je hotelkamer en werd gestolen terwijl je aan het ontbijten was in het restaurant.
 • Zonder dat er iets gebeurde doet je telefoon het ineens niet meer.

Bekijk je verzekeringen in Mijn Interpolis.

In Mijn Interpolis en de Interpolis App vind je een overzicht van je verzekeringen en voorwaarden. Zo weet je precies waarvoor je verzekerd bent. En meld gelijk je schade, wij zoeken er automatisch je verzekering bij.
Wat te doen bij schade of diefstal van mijn telefoon?
Omdat je jouw telefoon waarschijnlijk veel gebruikt is schade altijd vervelend. Graag leggen we stap voor stap uit hoe je jouw telefoon het beste kunt laten repareren. Zodat je snel weer bereikbaar bent.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn telefoon bij Interpolis verzekeren?

Een telefoon is verzekerd op 3 Interpolis verzekeringen. Wij bieden geen speciale telefoonverzekering aan.

 • Op de Inboedelverzekering is je telefoon verzekerd als schade of diefstal in je woning plaatsvindt. Let op: vallen en (om)stoten van je telefoon is alleen verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk.
 • Op de BuitenDeDeur verzekering is je telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal buitenshuis in Nederland plaatsvindt. Hieronder vallen onder andere ook je tuin, balkon en oprit.
 • Op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage is je telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal in het buitenland plaatsvindt. Ook tijdens het reizen van en naar het buitenland en tijdens een vakantie in Nederland.
Is diefstal of verlies van mijn telefoon buitenshuis verzekerd?
Diefstal of verlies van je telefoon buitenshuis, maar in Nederland is verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering. Gebeurt dit terwijl je in het buitenland bent of op vakantie in Nederland? Dan is diefstal of verlies van je telefoon verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage.

Je telefoon is alleen verzekerd tegen diefstal als je jouw telefoon:
 • vast hebt
 • binnen handbereik en in het zicht hebt
 • in een boot, bus, taxi, trein of vliegtuig als handbagage bij je hebt     
 • opbergt in een goed afgesloten ruimte, kast of kluis en er inbraakschade aanwezig is aan de buitenkant van deze ruimte, kast of kluis
 • opbergt in een afgesloten ruimte in je auto, er inbraakschade aanwezig is aan de auto en alleen als er geen andere veiligere plek is dan je auto om de telefoon in op te bergen
Houd er rekening mee dat een telefoon diefstalgevoelig is. We verwachten daarom dat je er zorgvuldig mee omgaat. Controleer altijd of je jouw telefoon bij je hebt op het moment dat je ergens weggaat. Diefstal of verlies van je telefoon moet onvoorzien en onverwacht zijn.
Is schade aan mijn telefoon verzekerd?

Schade aan je telefoon in je woning is verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk en Uitgebreid. Schade aan je telefoon door vallen en (om)stoten in je woning is niet verzekerd op de Inboedelverzekering Uitgebreid. Dit is wel verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk.

Ontstaat de schade aan je telefoon in je tuin, balkon, oprit of ergens anders buitenshuis in Nederland? Dan is de schade verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering. Ben je op vakantie? Dan is schade aan je telefoon verzekerd op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage. Denk bij schade aan bijvoorbeeld je telefoon uit je handen laten glippen of een glas water omstoten over je telefoon.

De schade aan je telefoon is niet verzekerd als je had kunnen weten dat de schade zou ontstaan. Bijvoorbeeld als je jouw telefoon in je zwembroek hebt zitten en hiermee gaat zwemmen. De schade moet altijd onvoorzien en onverwacht zijn.

Veroorzaakte iemand anders dan jij of jouw gezinslid de schade?
Meld je schade dan bij Interpolis. Heb je geen verzekering voor de schade aan je telefoon? Meld de schade dan op de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die de schade veroorzaakte.

Zijn de kosten van misbruik van mijn telefoonabonnement verzekerd?
Kosten door misbruik van jouw toestel door een ander is bij Interpolis niet verzekerd. Vraag je provider naar de mogelijkheden.
Is schade of diefstal van mijn zakelijke telefoon verzekerd?
Heb je een telefoon van je werkgever? Dan is de telefoon meestal verzekerd op de verzekering van je werkgever. Meld in dat geval de schade, het verlies of de diefstal bij je werkgever. Heb je een eigen zaak of ben je zzp'er? Dan is je telefoon verzekerd op je Inboedelverzekering.