In 2 stappen naar een oplossing:

Maak een afspraak voor reparatie.

Je mag rechtstreeks een afspraak maken met 1 van onze glasherstellers. De schade hoef je niet bij ons te melden.

Wij regelen het verder voor je.

Onze glashersteller repareert of vervangt jouw glas. Alle kosten regelt het bedrijf direct met Interpolis. Jij merkt hier verder niets van. 

Ben ik verzekerd?

Wil je voordat je een afspraak maakt weten of je verzekerd bent? We leggen je graag uit wanneer glasschade wel of niet verzekerd is.

Welke glasschade is verzekerd?

In onderstaand overzicht vind je een aantal voorbeelden.

 • Onder glas van de woning verstaan we (kunststof) ruiten, lichtkoepels, glazen afscheidingen, dakplaten, dakramen, glazen douchecabines, glas in deuren en glas als gevelbekleding of versiering.
 • Bij glasschade heb je geen eigen risico.

Heb je een huurwoning of koopappartement? 
En moet je volgens het huurcontract of het reglement van de VvE de schade aan het glas betalen? Dan is de schade aan het glas van je woning mogelijk verzekerd op de inboedelverzekering.

Wel verzekerd

 • Glasbreuk, bijvoorbeeld omdat iemand per ongeluk een bal door de ruit trapt of wanneer door een storm een tak afbreekt.
 • Water of stof tussen de platen van isolatieglas. Alleen als het glas niet ouder dan 10 jaar is en de leverancier geen garantie geeft.
 • Glas van een woning die verhuurd, verbouwd of gebouwd wordt.
 • Een vandaal gooit met opzet een steen door de ruit.
 • Glas als gevelbekleding of versiering.

Niet verzekerd

 • Glas van je woning wanneer deze 90 dagen of meer onbewoond is.
 • Glas van (hobby)kassen of broeibakken.
 • Schade aan glas dat ontstaat wanneer je het glas bewerkt of verplaatst.
 • Glazen kunstobjecten aan de buitenkant van de woning.
 • Een kras of een putje in het glas.

Voorbeelden van glasschade.

Wel verzekerd

 • Er vliegt een vogel tegen je ruit. Hierdoor ontstaat er een barst in je raam. 
 • Je valt door de glazen douchecabine.
 • Er wordt een voetbal tegen je raam geschopt. Je raam heeft hierdoor een barst.

Niet verzekerd

 • Je bent je huissleutel vergeten en slaat een ruitje in om binnen te komen.
 • Tijdens een storm slaan er takken tegen je raam waardoor er krassen op zitten.
 • Je verplaatst je ruit en tikt hiermee tegen een muur waardoor deze breekt.
Man meldt schade achter laptop | Schade aan je woning, wat nu? | Interpolis

Wat betaalt Interpolis bij schade aan mijn ruiten?

Wij betalen de kosten van nieuw glas. We betalen ook de kosten om het glas te plaatsen en zetten we de glaslatten in de grondverf als dat nodig is. Ook de kosten van versieringen, letters of folie betalen wij. Deze laten we weer aanbrengen op het nieuwe glas.

Moet er een noodreparatie komen om de woning snel tegen water en wind te beschermen? Dan betalen we deze kosten ook. We lijmen dan bijvoorbeeld een stuk glas over een beschadigd deel.
Man die de Interpolis App downloadt op zijn smartphone

Bekijk je verzekeringen en voorwaarden online.

In onze app en in Mijn Interpolis vind je een overzicht van je verzekeringen en voorwaarden. Zo weet je precies waarvoor je verzekerd bent. Meld je online schade? Dan wordt je verzekering er automatisch bij gezocht. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de schade aan het glas van mijn woning herstellen?

Aangesloten glashersteller
We werken samen met betrouwbare glasherstellers. Bel de glashersteller om een afspraak te maken. Wij betalen de kosten rechtstreeks aan de glashersteller zodat je daar geen omkijken naar hebt.
Bekijk onze herstellers >

Zelf gekozen glashersteller
Maak foto's, meld de schade online en geef de offerte aan ons door, voordat je het glas laat repareren. Op de offerte moeten de apart gespecificeerde kosten voor arbeid, uren, het BTW-tarief, soort glas en de gebruikte materialen staan. We bekijken of op de offerte gebruikelijke tarieven en prijzen staan.
Schade online melden >

Je herstelt de ruit zelf
Ben je handig? Dan mag je de ruiten van je woning ook zelf herstellen. Maak van tevoren foto’s en meld de schade online. Wij betalen dan de gemaakte kosten voor het glas en materiaal op basis van een nota. En betalen € 15,- per gewerkt uur.
Schade online melden >
Door schade moet mijn enkelglas vervangen worden. Mag ik dit laten vervangen door dubbelglas?
Wanneer je na een schade enkelglas moet laten vervangen, begrijpen we dat je ervoor kiest om dubbelglas terug te plaatsen. Dat mag. De totale kosten van dubbel glas wordt niet vergoed, maar we vergoeden wel het herstel van het enkel glas. De extra kosten voor het dubbel glas zijn voor jouw eigen rekening.
Er zit water of stof tussen de glasplaten van mijn ruit, is dit verzekerd?
 • Is uw ruit ouder dan 10 jaar, dan bent u helaas niet verzekerd voor de schade. Twijfelt u over de leeftijd? Dit staat in de aluminium strip tussen de 2 ruitbladen.
 • Is uw ruit jonger dan 10 jaar? Dan willen we graag eerst weten of u garantie op uw ruit heeft bij de fabrikant of leverancier. Dat kunt u bij hen navragen. Heeft u geen garantie? Dan vergoeden we de ruit op uw Woonhuisverzekering.
Door een noodsituatie heb ik een ruit moeten breken, is dit verzekerd?
Het opzettelijk breken van een ruit is niet verzekerd op uw Woonhuisverzekering. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. In het geval van nood denken wij graag met u mee en maken wij 2 uitzonderingen:
 • U of iemand anders slaat uw ruit in door een situatie waarmee u een andere grote schade voorkomt. U sluit zich bijvoorbeeld buiten terwijl er eten staat te koken en u ziet dat de vlam in de pan slaat. U slaat uw ruitje in om binnen te komen en daarmee brand te voorkomen.
 • U of iemand anders slaat uw ruit in door een situatie die vermoedelijk levensbedreigend is. Bijvoorbeeld als een voorbijganger u bewusteloos op de grond ziet liggen.
Is het hang- en sluitwerk van mijn kapotte raam ook verzekerd?

Bij ramen die open kunnen zoals kiep/kantelramen en toiletramen vergoeden we ook het hang- en sluitwerk onder de glasdekking van uw Woonhuisverzekering.

Ik heb schade aan mijn ruit, maar ik heb meerdere ruiten in 1 kozijn, wat nu?
Wij betalen alleen de beschadigde ruit. De andere ruiten betalen we niet. We doen er alles aan om het (kleur)verschil met andere ruiten zo minimaal mogelijk te houden.
Mijn ruit wordt vanwege schade vervangen. Is het overschilderen van de kozijnen ook verzekerd?
Glaslatten die beschadigd zijn door het plaatsen van een nieuwe ruit worden voor u bijgewerkt of in de grondverf gezet. Het overschilderen van het hele kozijn betalen we niet. We proberen de schade zo goed en netjes mogelijk te herstellen. We kunnen helaas niet altijd voorkomen dat er kleurverschil ontstaat bij de overgeschilderde of nieuwe glaslatten.
Mijn glas in lood is gebroken, is het lood verzekerd?
De kosten van het lood dat nodig is om het glas te herplaatsen zijn verzekerd. Ook als bij het plaatsen van het glas blijkt dat daarvoor het lood moet worden hersteld.