Wat betalen wij bij schade aan je bagage?

Krijg je te maken met schade, verlies of diefstal van je bagage in het buitenland of tijdens een vakantie in Nederland? Wij betalen de nieuwwaarde of dagwaarde van je spullen als deze niet gerepareerd kunnen worden. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor je spullen nu in een winkel te koop zijn. De dagwaarde is het bedrag dat je spullen op het moment van schade waard zijn. Welk bedrag we betalen, hangt af van hoe oud je spullen zijn:
  • Je krijgt de nieuwwaarde als je spullen niet ouder zijn dan 1 jaar.
  • Je krijgt de dagwaarde als je spullen ouder zijn dan 1 jaar.
Je moet aantonen wat de waarde van de beschadigde spullen was en hoe oud deze waren. Kun je dit niet aantonen? Dan kunnen we de schade niet goed vaststellen, waardoor wij je niet of minder betalen. Zijn je spullen bijna niets meer waard? Dan betalen we altijd nog een restwaarde. Dit bedrag is 10% van de nieuwwaarde.

Wij kijken eerst of je schade gerepareerd kan worden

Kan de schade aan je spullen gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde? Dan betalen wij je de dagwaarde.

Eigen risico

Bij schade aan een telefoon, tablet of laptop heb je een standaard eigen risico van € 50,-. Dit bedrag brengen wij in mindering op de vergoeding die wij aan je betalen.

Afschrijving

Wat de dagwaarde van je spullen is, bepalen wij via afschrijving op de huidige nieuwwaarde. Hiervoor gebruiken we afschrijvingspercentages: voor elke maand schrijven wij een percentage van de nieuwwaarde af. Welk afschrijvingspercentage wij gebruiken, verschilt per product. Het percentage hangt af van de levensduur van het product bij normaal gebruik.

In de afschrijvingslijst vind je alle informatie over het aantal jaren dat we afschrijven en de bijbehorende afschrijvingspercentages. Dit zijn onze richtlijnen. Misschien ben je erg zuinig geweest op je spullen, waardoor ze meer waard zijn. Als je dit kunt aantonen, kunnen we de afschrijving aanpassen. Andersom kan het ook zo zijn dat wij vinden dat je spullen meer versleten zijn dan gemiddeld. Dan schrijven wij meer af.