Verbouwen en verhuizen

Zorg ervoor dat uw verzekeringen in orde zijn

Koopt u een woning? Dan gaat u misschien wel verbouwen, om van uw nieuwe huis uw droomhuis te maken. Rondom uw verzekeringen zijn er dan een aantal zaken waarop u moet letten. En ook voor de verhuizing zelf is het belangrijk dat u uw verzekeringen op orde hebt. We geven u graag een aantal tips.

Zorg ervoor dat u verzekerd bent van juridische hulp bij conflicten

Een verbouwing of verhuizing verloopt vaak goed, maar het is mogelijk dat u te maken krijgt met een geschil. Bijvoorbeeld in geval van verborgen gebreken na aankoop van uw woning. Of bij een conflict met de aannemer over de verbouwing. In zulke gevallen is het fijn als u kunt rekenen op juridische hulp. Met de module Consument & Wonen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd.

Verzeker uw inboedel voor de verhuizing

Hoe goed u uw spullen ook inpakt en verhuist: de kans bestaat dat niet uw hele inboedel de verhuizing schadevrij doorkomt. Daarom is het belangrijk om uw inboedelverzekering te regelen vóór de daadwerkelijke verhuizing. Als er dan tijdens het verhuizen schade aan uw inboedel ontstaat, dan bent u daarvoor verzekerd. Tijdens de verhuizing is uw inboedel verzekerd op zowel het oude als het nieuwe adres.

Tijdelijk eigenaar van 2 woningen? Stem uw verzekeringen hierop af

Het kan zijn dat een vorige woning nog niet verkocht is op het moment dat u uw nieuwe huis koopt. Als u daardoor tijdelijk eigenaar bent van 2 woningen, dan is het van belang dat u deze allebei verzekert. Voor zowel de oude als nieuwe woning hebt u een opstalverzekering (woonhuisverzekering) nodig. Verhuurt u uw oude woning? Ook dan moet u als eigenaar een opstalverzekering hebben. Blijft een van uw woningen langere tijd onbewoond? Ga dan altijd even na wat dat betekent voor de dekking.