Verbouwen en verhuizen

Zorg ervoor dat jouw verzekeringen in orde zijn.

Koop je een woning? Dan ga je misschien wel verbouwen, om van je nieuwe huis jouw droomhuis te maken. Rondom je verzekeringen zijn er dan een aantal zaken waarop je moet letten. En ook voor de verhuizing zelf is het belangrijk dat je jouw verzekeringen op orde hebt. We geven je graag een aantal tips.

Zorg ervoor dat je verzekerd bent van juridische hulp bij conflicten

Een verbouwing of verhuizing verloopt vaak goed, maar het is mogelijk dat je te maken krijgt met een geschil. Bijvoorbeeld in geval van verborgen gebreken na aankoop van je woning. Of bij een conflict met de aannemer over de verbouwing. In zulke gevallen is het fijn als je kunt rekenen op juridische hulp. Met de module Consument & Wonen van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd.

Verzeker jouw inboedel voor de verhuizing

Hoe goed je jouw spullen ook inpakt en verhuist: de kans bestaat dat niet je hele inboedel de verhuizing schadevrij doorkomt. Daarom is het belangrijk om je inboedelverzekering te regelen vóór de daadwerkelijke verhuizing. Als er dan tijdens het verhuizen schade aan je inboedel ontstaat, dan ben je daarvoor verzekerd. Tijdens de verhuizing is je inboedel verzekerd op zowel het oude als het nieuwe adres.

Tijdelijk eigenaar van 2 woningen? Stem je verzekeringen hierop af

Het kan zijn dat een vorige woning nog niet verkocht is op het moment dat je jouw nieuwe huis koopt. Als je daardoor tijdelijk eigenaar bent van 2 woningen, dan is het van belang dat je deze allebei verzekert. Voor zowel de oude als nieuwe woning heb je een opstalverzekering (woonhuisverzekering) nodig. Verhuur je jouw oude woning? Ook dan moet je als eigenaar een opstalverzekering hebben. Blijft een van je woningen langere tijd onbewoond? Ga dan altijd even na wat dat betekent voor de dekking.