Geef altijd je adreswijziging door aan Rabobank.

Zij passen jouw klantgegevens aan. Het adres van je verzekeringen, zoals je inboedelverzekering, passen zij niet automatisch aan. Dit moet je nog apart doorgeven.

Wijzig het adres van je inboedelverzekering.

Tijdens je verhuizing is je inboedel op het oude en nieuwe adres binnen Nederland verzekerd. Vanaf het moment dat je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt tot het moment dat je helemaal verhuist naar de nieuwe woning. Wijzig het adres van je inboedelverzekering wanneer je in de nieuwe woning gaat wonen.

Verzeker je nieuwe koopwoning. 

Het kan zijn dat een vorige woning nog niet verkocht is op het moment dat je jouw nieuwe huis koopt. Als je daardoor tijdelijk eigenaar bent van 2 woningen, dan is het van belang dat je deze allebei verzekert. Voor zowel de oude als nieuwe woning heb je een woonhuisverzekering nodig. Verhuur je jouw oude woning? Ook dan moet je als eigenaar een woonhuisverzekering hebben.

Voor je zorgverzekering hoef je niets te regelen.

Geef je verhuizing door aan je gemeente. Wij wijzigen dan automatisch je zorgverzekering.

Controleer je overlijdensrisicoverzekering en mogelijk andere levensverzekering.

Wijzig het adres van je verzekering. Dit regel je via Rabobank of andere tussenpersoon. Controleer of je nog goed verzekerd bent. Als je bijvoorbeeld verhuist naar een goedkopere woning, dan kun je over verzekerd zijn. Of juist onderverzekerd als je verhuist naar een duurdere woning.  

Zo is jouw inboedel verzekerd tijdens de verhuizing.

Schade aan de inboedel tijdens het verhuizen is verzekerd als:
  • het voertuig dat je gebruikt om te verhuizen een ongeluk krijgt
  • de inboedel tijdens het hijsen of laten zakken losraakt
  • de hulpmiddelen tijdens het laden en lossen niet goed werken
Daarnaast ben je verzekerd voor diefstal of kwijtraken van verhuisdozen, kisten, koffers of iets anders waarin je de inboedel verhuist.

Wordt je inboedel tijdelijk ergens opgeslagen?

Je inboedel is verzekerd als deze is opgeslagen in een afgesloten gebouw of container en het is de bedoeling dat deze inboedel weer terugkomt in jouw woning. Bij schade door diefstal van de inboedel moeten er sporen van braak aanwezig zijn. Is je inboedel langer dan 2 jaar opgeslagen? Dan betaalt Interpolis alleen voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en een luchtvaartuig.

Ga je voor het eerst een huis kopen?

Een huis koop je niet elke dag. Een koophuis kan ook het begin zijn van een nieuwe fase in jouw leven. Misschien denk je na over een verbouwing. Of je bent al bezig met de inrichting. Bij de aanschaf van een woning komt er veel op je af. Zoals het regelen van je hypotheek en de verhuizing zelf. Maar het is ook hét moment om naar je verzekeringen te kijken.

Woon je nog bij je ouders en ga je nu op jezelf wonen?

Op jezelf gaan wonen is een spannende stap. Maar voor het eerst uit huis gaan, betekent ook meer verantwoordelijkheden. Dit is het moment waarop je je verzekeringen checkt. We leggen je graag uit waar je allemaal aan moet denken.

Samenwonen? Check jouw verzekeringen.

Soms is het moment van verhuizing ook het moment waarop je voor het eerst gaat samenwonen. Dubbele verzekeringen wil je dan voorkomen. Misschien hebben jij en jouw partner allebei nog een eigen inboedelverzekering. Check ook je andere verzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaar je geld.