Voorkom dubbele verzekering

Voorkom dubbele verzekeringen

Wanneer jullie gaan samenwonen, dan is de kans groot dat jullie op dit moment nog vergelijkbare verzekeringen op eigen naam hebben staan. Denk aan een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaart u geld en krijgt u een beter overzicht van alle verzekeringen die jullie hebben.
Verplichte zorg voor elkaar

Verplichte zorg voor elkaar

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, bent u verplicht om voor elkaar te zorgen. Ook wordt u automatisch elkaars erfgenaam. U bent dus niet meer alleen voor uzelf verantwoordelijk, maar ook voor uw partner. Hebben of krijgen jullie kinderen, dan bent u daar samen natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Al met al ziet de financiële verantwoordelijkheid er na de trouwerij anders uit. Het is daarom belangrijk na te denken over de financiële zekerheid voor uw partner en/of gezin. Wat gebeurt er als één van u overlijdt of arbeidsongeschikt wordt? Bouwt u samen voldoende pensioen op? En kunnen jullie de studie voor de kinderen betalen?
Trouwen en pensioen

Trouwen en pensioen

Bent u loondienst, dan bouwt u waarschijnlijk een ouderdomspensioen op via uw werkgever. Vaak voorziet dit pensioen ook in een partner- of nabestaandenpensioen. Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, geeft de gemeente dit door aan de pensioenuitvoerder. Zo wordt uw partner automatisch bijgeschreven. Controleer achteraf wel of alles goed is doorgegeven. Woont u alleen samen en wilt u dat uw partner wel recht heeft op een nabestaandenpensioen? Dan moet u dit zelf doorgeven.

Verzekeringen

Voorgevels van een rij herenhuizen

Hypotheekbescherming

Verzeker inkomensverlies zodat u uw hypotheek kunt blijven betalen.
Vrouw met een kind op schoot, samen kijkend naar een tablet

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie u lief is

Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Verzeker uw huis tegen schade en inbraak

Ook interessant voor u?

Huis kopen?

Ga je een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar jouw verzekeringen te kijken. We helpen je graag met informatie over waar je allemaal aan kunt denken op het gebied van verzekeren.

Man en vrouw omhelzen elkaar en houden sleutel vast.

Een kindje krijgen

Als u in verwachting bent, moet u veel regelen. Van kinderkamer tot zwangerschapsverlof. Ook de verzekeringen moeten opnieuw bekeken worden.