Voorkom dubbele verzekering

Voorkom dubbele verzekeringen

Wanneer jullie gaan samenwonen, dan is de kans groot dat jullie op dit moment nog vergelijkbare verzekeringen op eigen naam hebben staan. Denk aan een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaar je geld en krijg je een beter overzicht van alle verzekeringen die jullie hebben.
Verplichte zorg voor elkaar

Verplichte zorg voor elkaar

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, ben je verplicht om voor elkaar te zorgen. Ook word je automatisch elkaars erfgenaam. Je bent dus niet meer alleen voor jezelf verantwoordelijk, maar ook voor je partner. Hebben of krijgen jullie kinderen, dan ben je daar samen natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Al met al ziet de financiële verantwoordelijkheid er na de trouwerij anders uit. Het is daarom belangrijk na te denken over de financiële zekerheid voor jouw partner en/of gezin. Wat gebeurt er als één van jullie overlijdt of arbeidsongeschikt wordt? Bouwen jullie samen voldoende pensioen op? En kunnen jullie de studie voor de kinderen betalen?
Trouwen en pensioen

Trouwen en pensioen

Ben je in loondienst, dan bouw je waarschijnlijk een ouderdomspensioen op via je werkgever. Vaak voorziet dit pensioen ook in een partner- of nabestaandenpensioen. Als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, geeft de gemeente dit door aan de pensioenuitvoerder. Zo wordt jouw partner automatisch bijgeschreven. Controleer achteraf wel of alles goed is doorgegeven. Woon je alleen samen en wil je dat jouw partner wel recht heeft op een nabestaandenpensioen? Dan moet je dit zelf doorgeven.

Verzekeringen

Voorgevels van een rij herenhuizen

Hypotheekbescherming

Verzeker inkomensverlies zodat je jouw hypotheek kunt blijven betalen.
Man, vrouw en kind zitten buiten aan tafel, de vrouw en het kind samen met een tablet en de man met een tijdschrift

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie jou lief is

Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Verzeker jouw huis tegen schade en inbraak

Ook interessant voor jou?

Man en vrouw omhelzen elkaar en houden sleutel vast.

Huis kopen?

Ga je een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar jouw verzekeringen te kijken. We helpen je graag met informatie over waar je allemaal aan kunt denken op het gebied van verzekeren.

Een kindje krijgen

Als je in verwachting bent, moet je veel regelen. Van kinderkamer tot zwangerschapsverlof. Ook de verzekeringen moeten opnieuw bekeken worden.