Nieuwe verzekeringen

Als jullie gaan trouwen of samenwonen

Als u samen een huishouden voert, draagt u ook samen de verantwoordelijkheid voor dat huishouden. Denk daarom goed na over uw situatie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u of uw partner overlijdt of arbeidsongeschikt wordt? Kunt u de financiële gevolgen dan zelf opvangen of is het handig als u hiervoor een verzekering afsluit?

Overlijdensrisicoverzekering

Wat zijn de financiële gevolgen als u of uw partner overlijdt? Kan de ander de hypotheek dan blijven betalen? Het is geen leuk onderwerp, maar het wel belangrijk om deze zaken goed geregeld te hebben. Een overlijdensrisicoverzekering kan in deze situatie een financieel vangnet zijn. Gaat u een huis kopen? Dat is een goed moment om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken.

Aanvulling op het pensioen

Werkt u in loondienst, dan bouwt u vaak een ouderdomspensioen op. Dat is samen met uw AOW de pot waaruit u straks uw vaste lasten, boodschappen en leuke dingen van moet betalen. Het is verstandig om samen met uw partner te bekijken of dit voldoende is. Misschien hebben jullie de mogelijkheid om te sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Bijvoorbeeld via een lijfrenteverzekering, koopsommenpolis of bankspaarrekening.