Nieuwe verzekeringen

Als jullie gaan trouwen of samenwonen
Als je samen een huishouden voert, draag je ook samen de verantwoordelijkheid voor dat huishouden. Denk daarom goed na over jouw situatie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jij of je partner overlijdt of arbeidsongeschikt wordt? Kun je de financiële gevolgen dan zelf opvangen of is het handig als je hiervoor een verzekering afsluit?

Overlijdensrisicoverzekering

Wat zijn de financiële gevolgen als jij of je partner overlijdt? Kan de ander de hypotheek dan blijven betalen? Het is geen leuk onderwerp, maar het wel belangrijk om deze zaken goed geregeld te hebben. Een overlijdensrisicoverzekering kan in deze situatie een financieel vangnet zijn. Ga je een huis kopen? Dat is een goed moment om over een overlijdensrisicoverzekering na te denken.

Aanvulling op het pensioen

Werk je in loondienst, dan bouw je vaak een ouderdomspensioen op. Dat is samen met jouw AOW de pot waaruit je straks jouw vaste lasten, boodschappen en leuke dingen van moet betalen. Het is verstandig om samen met je partner te bekijken of dit voldoende is. Misschien hebben jullie de mogelijkheid om te sparen voor een aanvulling op je pensioen. Bijvoorbeeld via een lijfrenteverzekering, koopsommenpolis of bankspaarrekening.