Eigen risico autoverzekering

We leggen uit hoe het eigen risico op de Interpolis Autoverzekeringen werkt.

Het eigen risico is het deel van het schadebedrag dat je zelf betaalt.

Het schadebedrag dat boven het eigen risico uitkomt, betaalt de verzekeraar. De hoogte van het eigen risico spreek je af met de verzekeraar. Het eigen risico geldt alleen voor schade aan jouw eigen auto of bij diefstal van jouw auto.

Je eigen risico hangt af van welke autoverzekering je kiest.

Bij Interpolis kies je uit 2 autoverzekeringen: de Alles in één Polis autoverzekering en de AutoBewust autoverzekering. Bij allebei de verzekeringen heb je keuze in de hoogte van het eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.


Bij de Alles in één Polis autoverzekering heb je geen verplicht eigen risico.

Bij de dekkingen Beperkt Casco en Volledig Casco kun je wel kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 150,- of € 300,-.

Bij de AutoBewust autoverzekering heb je een verplicht eigen risico van € 150,-. 

Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen naar € 300,- of € 500,-.

Je leeftijd heeft geen invloed op je eigen risico.

Sommige verzekeraars verhogen het eigen risico van jonge bestuurders. Bij Interpolis heeft jouw leeftijd geen invloed op de hoogte van je eigen risico. 

Interpolis biedt excellente schadeservice

Er komt vaak veel kijken bij het afhandelen van een schade. Ben je voor de schade verzekerd? Dan helpen we jou graag bij het afhandelen van de schade. Als je voor 1 van de 350 garages kiest waarmee wij samenwerken, hoef je niets voor te schieten. Wel zo gemakkelijk toch?