E-bikeverzekering

Een verzekering voor uw elektrische fiets

Groter risico met een e-bike

Met een e-bike fietst u veel sneller dan op een gewone fiets. Handig want dan bent u sneller op uw plek van bestemming. Maar door uw snelheid hebt u meer kans op schade. Voor sommige elektrische fietsen bent je verplicht om Wettelijke Aansprakelijkheid te verzekeren.

Elektrische fiets verzekeren

Een standaard elektrische fiets biedt trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Een verzekering is niet verplicht. Het is wel verstandig om een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd voor schade veroorzaakt aan anderen. 


Met een fietsverzekering is uw fiets verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Interpolis biedt geen fietsverzekering aan. Staat uw elektrische fiets in uw woning of in een bijgebouw op hetzelfde adres? Dan is uw fiets verzekerd op uw Interpolis Inboedelverzekering.

Verzekering speed-pedelec

Bij de speed-pedelec gaat de trapondersteuning door tot 45 kilometer per uur. Deze e-bike valt onder de categorie bromfiets. De fiets krijgt daarom een geel kenteken en de bestuurder heeft minimaal een AM rijbewijs nodig. Ook is minimaal een WA-verzekering verplicht. U verzekert uw e-bike of speed pedelec voor WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco op de Interpolis Scooterverzekering.

Interpolis Scooterverzekering voor uw speed-pedelec

Met de Interpolis Scooterverzekering met WA-dekking bent u verzekerd bij lichamelijk letsel en materiële schade aan anderen. Ook helpen we u na een ongeval in Nederland of het buitenland. 

Schade aan uw eigen fiets is alleen met een WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (All Risk) dekking verzekerd. Dit raden we aan als u een nieuwe of dure e-bike hebt. Denk aan schade door:
  • brand
  • storm
  • diefstal, inbraak en joyriding
  • aanrijdingen met dieren
  • schade aan uw bagage tot € 250,-
Schade aan uw eigen e-bike door bijvoorbeeld een botsing of slippartij en vandalisme is alleen verzekerd met de WA + Volledig Casco (All Risk) dekking.

Bekijk de Interpolis Scooterverzekering voor uw elektrische fiets

Voordelen Interpolis Scooterverzekering

  • kies de dekking die bij u past
  • geen eigen risico
  • meld uw schade telefonisch of online
  • accessoires, zoals een slot, zijn standaard verzekerd

Interpolis Scooterverzekering afsluiten

Verzeker uw e-bike met de Interpolis Scooterverzekering.

Schade melden

Schade veroorzaakt met uw e-bike? Meld de schade dan online of telefonisch. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.