Scooterverzekering voor jongeren

Je eigen scooterverzekering of verzekerd op naam van je ouders

  Scooter verzekeren

  Ben je 16 jaar of ouder? En heb je net je theorie- en praktijkexamen voor je scooterrijbewijs gehaald en een scooter gekocht? Gefeliciteerd! Voordat je de weg op mag, moet je scooter wel goed verzekerd zijn.

  Je kunt een eigen Interpolis Scooterverzekering afsluiten als je 16 jaar of ouder bent. Als je nog geen 18 bent, moeten je ouders/verzorgers daarvoor tekenen. Woon je nog thuis? Dan kun je jouw scooter op de polis van je ouders verzekeren. Jij bent zelf de regelmatige bestuurder. Uitwonende (studerende) kinderen moeten een eigen polis sluiten voor hun motorvoertuigen.

  Welke verzekering kies je?

  Een motorvoertuig, bijvoorbeeld een scooter of bromfiets moet minimaal verzekerd zijn voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering is verplicht. Schade aan anderen veroorzaakt met jouw scooter is verzekerd. Schade aan de scooter is niet verzekerd met alleen een WA-dekking. Als je schade aan jouw scooter wilt verzekeren kun je kiezen kiezen voor een uitbreiding van de dekking, bijvoorbeeld: 

  Voordelen Interpolis Scooterverzekering

  • kies de dekking die bij jou en je scooter past
  • € 0,- eigen risico
  • meld schade makkelijk en snel online of telefonisch
  • accessoires zijn verzekerd (bijvoorbeeld een slot)
  • de verzekering kun je dagelijks opzeggen

  Interpolis Scooterverzekering afsluiten

  Verzeker je scooter goed met de Scooterverzekering van Interpolis. Onze scooterverzekering sluit je af via Rabobank.

  Schade melden

  Schade veroorzaakt met je scooter? Meld de schade telefonisch of online. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar.