Brandverzekering voor inboedel en huis

Wat is brandschade?

Brand in huis. Een vlam in de pan bij het koken. Of een brandje in de prullenbak of barbecue. Jaarlijks ontstaan er ongeveer 6.000 woningbranden. Een vuurtje dat soms onschuldig begint, kan heel veel schade opleveren. 

Bij brandschade aan uw inboedel of huis kunt u denken aan schade door brand, ontploffing of elektriciteit. Maar ook aan schade door schroeien, smelten, rookontwikkeling of het blussen van de brand.

Interpolis Woonverzekeringen verzekeren ook brandschade

Schade aan uw spullen of huis kan iedereen overkomen. Door brand, maar ook door stormwater of inbraak. Schade is niet altijd te voorkomen. Een verzekering biedt hulp en vergoeding bij schade.

U hoeft geen losse brandverzekering af te sluiten. 

Tips: brand voorkomen en hoe te handelen bij brand

Veel woningbranden beginnen in de keuken, zoals vlam in de pan. Of door kortsluiting of oververhitting bij elektrische apparatuur, zoals een droger of oplader.

  • Zet apparaten helemaal uit, in plaats van op stand-by, en haal de stekker uit het stopcontact als u iets niet vaak gebruikt.
  • Zorg voor schone filters in de wasdroger en afzuigkap.
  • Laat de C.V. en schoorsteen 1 keer per jaar schoonmaken en controleren.
  • Zet geen kaarsen in de buurt van brandbaar materiaal zoals gordijnen.
  • Laat een strijkijzer of fornuis dat aanstaat nooit onbeheerd achter.
  • Zorg voor een goede rookmelder in de gangen. In de ruimtes waar veel stoom voorkomt kunt u voor extra veiligheid een hittemelder ophangen.
  • Zorg voor goede blusmiddelen, zoals een blusdeken of brandblusser en leg deze op de juiste plekken. Bijvoorbeeld in de keuken.

Brandschade melden bij Interpolis

Hebt u schade door brand? Meld uw brandschade telefonisch of online.

Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.

Gaat het om een grote brand waarvoor de brandweer komt? Dan hoeft u de schade niet zelf bij ons te melden. De brandweer stelt bij aankomst direct een zogenoemde salvage-coördinator aan. Deze zorgt voor opvang en meldt de schade bij ons.