Schade door kortsluiting

Verzeker jouw huis en inboedel met de Interpolis Woonverzekeringen.
Veel woningbranden ontstaan door kortsluiting. Kortsluiting kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Het kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van beschadigde elektriciteitssnoeren, loszittende elektriciteitsdraden in een stopcontact, slijtage in een apparaat, waterschade of blikseminslag. 

Schade door kortsluiting verzeker je met de Interpolis Woonverzekeringen.

Met de Interpolis Woonhuisverzekering verzeker je jouw huis voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of inbraak. Ook schade door kortsluiting of een te hoge spanning in het elektriciteitsnetwerk is verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer brandschade aan je keuken ontstaat door kortsluiting in je waterkoker. Of als er scheuren in de muur komen als gevolg van een blikseminslag.

Schade aan je spullen in huis verzeker je met de Interpolis Inboedelverzekering. Denk dan bijvoorbeeld aan een brandplek in je bank, die ontstaat door kortsluiting in een stekkerdoos naast de bank. 

Tips om kortsluiting te voorkomen:

Het is een prettige gedachte dat je verzekerd bent voor schade die ontstaat als gevolg van kortsluiting. Maar je wilt dit natuurlijk het liefst voorkomen. We geven je daarom de volgende tips:
  • Gebruik je meterkast niet als extra bergkast. Zorg voor voldoende ventilatie door een rooster in de deur te plaatsen.
  • Slaan de zekeringen regelmatig door? Waarschuw een elektricien en laat deze expert hiernaar kijken.
  • Gebruik niet meer dan 1 verlengsnoer tussen een apparaat en het stopcontact. Met meer verlengsnoeren sluit je onbewust meer apparaten aan dan de snoeren aankunnen. Dat verhoogt de kans op kortsluiting.
  • Zorg dat een snoer niet klem zit. Dit zorgt namelijk voor slijtage, waardoor kortsluiting of brand kan ontstaan.
  • Rol een verlengsnoer altijd helemaal uit voor je het gebruikt.
  • Pak altijd de stekker vast als je deze uit het stopcontact haalt. Trek niet aan de kabel zelf.

Schade door kortsluiting melden.

Het is vervelend als je te maken hebt met schade die is ontstaan door kortsluiting. Meld je schade telefonisch of online. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.