Glasverzekering

Losse glasverzekering niet nodig met Interpolis Woonverzekeringen

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Door storm valt een tak door het glas van het (dak)raam. Uw kinderen schieten per ongeluk een bal door het glas in de schuurdeur. Of het glas van de douchecabine springt eruit doordat tijdens het schoonmaken er iets tegenaan valt. Pure pech. Glasschade is in veel gevallen dan ook niet te voorkomen.

Wat is verzekerd met de Interpolis Woonverzekeringen?

Bij Interpolis is glas verzekerd op uw Interpolis Inboedelverzekering (huurhuis) of op uw Interpolis Woonhuisverzekering (koophuis). U hebt geen aanvullende glasverzekering nodig. Wij betalen voor schade in de volgende gevallen:

  • Als glas breekt.
  • Als dubbelglas lekslaat (water of stof tussen de glasplaten) en niet ouder is dan 10 jaar. Als u nog garantie van de leverancier of de fabrikant hebt, moet u die vragen om te betalen.

We betalen de volgende kosten:

  • De prijs van het nieuwe glas.
  • Wat het kost om het nieuwe glas te plaatsen en de glaslatten in de grondverf te zetten als dat nodig is.
  • De kosten voor tijdelijke maatregelen of voorzieningen als u schade hebt. Bijvoorbeeld door een stuk glas over de breuk of het gat te lijmen.
  • Wat het kost om versieringen, letters en folie die op het glas stonden, opnieuw aan te brengen.        
  • Glasschade is niet verzekerd als de woning langer dan een bepaalde tijd leegstaat.

Een woonhuis- of inboedelverzekering afsluiten

Wilt u een woonhuisverzekering- of inboedelverzekering afsluiten? Bekijk de woonverzekeringen en bereken uw premie op rabobank.nl. 

Schade melden

Hebt u schade aan glas? Maak, als het kan, eerst foto’s van de situatie en ruim daarna pas op. Foto’s kunnen helpen bij het melden van schade. Meld uw schade telefonisch of online. We maken het geld binnen 48 uur over of regelen de schade met het schadeherstelbedrijf.