Elektrakeuring SCIOS Scope 10

De prijs van Elektrakeuring is afhankelijk van het aantal vierkante meters vloeroppervlak van jouw bedrijf. En het aantal verdeelkasten binnen jouw elektrische installatie.
Kies jouw branche
Kies het aantal m2 en verdeelkasten
€ 0,-
 • Inspectie meestal binnen 1 maand
 • We acceptereniDealMastercardVisa

Pakket informatie

Wat is de Interpolis Elektrakeuring?

In veel gevallen vraagt een verzekeraar dat je als eigenaar van een bedrijfsgebouw maatregelen neemt om brand te voorkomen. Met de SCIOS Scope 10 keuring (brandrisico-inspectie voor elektrisch materieel) controleert een inspecteur het elektrisch materieel. Dit zijn de vaste elektrische installaties en de risicovolle apparaten en machines in het bedrijfsgebouw.

Als je een Interpolis Elektrakeuring aanschaft, dan voert een SCIOS gecertificeerd keuringsbedrijf op de door jou aangegeven bedrijfslocatie een SCIOS Scope 10 keuring uit. SCIOS Scope 10 is een keuring van het elektrisch materieel gericht op het beperken van het brandrisico in je bedrijfsgebouw.

De resultaten van de keuring ontvang je in een overzichtelijk inspectierapport. Hierin lees je of er fouten en storingen zijn gevonden en wat gerepareerd (hersteld) moet worden. Als je alles hebt hersteld, geef je dit door aan je verzekeraar.

Juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeven
Zorg dat je ons het juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeeft. Zo kunnen we voldoende tijd inplannen voor de inspectie van jouw elektrisch materieel. Ook voorkom je dan extra kosten voor het maken van een aanvullende afspraak.

Waar kijken we niet naar tijdens de Interpolis Elektrakeuring?

 • NEN 3140 inspectie en implementatie in de bedrijfsvoering
 • NEN 3140 inspectie van de elektrische arbeidsmiddelen
 • bijwerken tekeningenpakket
 • graveren van de elektrische arbeidsmiddelen
 • reparaties van de geconstateerde gebreken aan de installaties en elektrische arbeidsmiddelen
 • keuring van eventuele liftinstallaties en bijbehorende verdelers
 • inspectie van de bliksemafleiderinstallatie
 • gelijkspanningscircuit: wij inspecteren tot aan de omvormer van de PV-installatiewachttijden n.a.v. calamiteiten op de inspectieplaats
Meetapparatuur: als je dit wilt ontvang je na de schriftelijke opdracht en vóór aanvang van de werkzaamheden, een lijst met te gebruiken gekalibreerde meetinstrumenten volgens SCIOS Scope 10.
 
Hoe werkt het?
 1. Je berekent de prijs van de elektrakeuring met onze handige rekentool.
 2. Als je dat hebt gedaan, kun je in de meeste gevallen de Interpolis elektrakeuring direct bij ons kopen. Voor sommige bedrijven is maatwerk nodig om de prijs te berekenen. Deze bedrijven vragen een offerte aan.
 3. Na je bestelling neemt het inspectiebedrijf Parkstad Inspecties binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op om een afspraak met je in te plannen.
 4. De inspecteur komt naar je bedrijfslocatie en controleert alle elektrische onderdelen volgens de scope 10 richtlijnen.
 5. Je krijgt na de keuring een overzichtelijk inspectierapport van de inspecteur.
 6. Blijkt uit het inspectierapport dat je nog wat dingen moet laten repareren? Laat dit dan doen door een installateur.
 7. Heeft de installateur alles uit het inspectierapport hersteld? Laat de installateur dan ook de herstelverklaring invullen en ondertekenen. Deze vind je in het eerder ontvangen inspectierapport.
 8. Stuur de herstelverklaring naar Parkstad Inspecties.
 9. Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan ontvang je een SCIOS verklaring.
Extra informatie

Meer over de SCIOS scope 10 keuring lees je in het inspectieplan. Neem de volgende punten goed door en bespreek deze met Parkstad vóór de inspectie plaats vindt.

Aanwezigheid contactpersoon
Tijdens de inspectie moet de opgegeven contactpersoon aanwezig zijn.

Spanningsloos meten
Voor de metingen wordt de spanning tijdelijk van schakel- en verdeelinrichtingen afgehaald. Dit betekent dat deze geschakeld moeten worden en de spanning voor korte duur van de installatie af gaat. Tijdens de test schakelen we alle aangesloten elektrische apparaten uit en kan er voor korte tijd niet gewerkt worden. Houd hier rekening mee, want zonder dit onderdeel voldoet de inspectie niet aan de wettelijke eisen. Voorkom extra kosten voor het maken van een aanvullende afspraak om spanningsloos te kunnen meten. Het uitschakelen van de netspanning gebeurt in overleg met de gebruiker ter plaatse. Op deze manier kunnen we de inspecties uitvoeren zonder een noemenswaardige overlast te bezorgen.

Juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeven
Zorg dat je het juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeeft. Zo kan er voldoende tijd ingepland worden voor de inspectie van je elektrisch materieel. De totaalprijs wordt berekend op de informatie die je doorgeeft. Als deze informatie niet (helemaal) klopt heeft dit gevolgen voor de tijdsduur en kosten van de inspectie.

Schakel- en verdeelinrichtingen zijn:

 • alle meter- en groepenkasten voor de energievoorziening in het gebouw;
 • de besturingskasten bij een machine of elektrische installatie.

Bedrijfsprotocollen doorgeven
Geef van te voren aan Parkstad door met welke bedrijfsprotocollen (hygiënesluis, douchen, bedrijfskleding etc.) de inspecteur rekening moet houden. Laat Parkstad ook weten of ze goedgekeurd klim- en steigermateriaal van je bedrijf kunnen gebruiken. Kosten voor eventueel noodzakelijk klimmaterieel tegen meerprijs.

Asbestvrij-verklaring voor gietstalen verdeelinrichtingen
In heel oud elektrisch materieel kunnen nog gietstalen schakel- en verdeelinrichtingen aanwezig zijn. Voor de beoordeling van gietstalen schakel- en verdeelinrichtingen is een asbestvrij-verklaring vereist. Dit soort verdeelinrichtingen wordt niet geïnspecteerd zonder de asbestvrij-verklaring.

Werktijden
Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot vrijdag, tussen 06.00 en 18.00 uur.

Algemene informatie