Voor alle bedrijven

Ieder bedrijf kan de SCIOS Scope 10 Elektrakeuring kopen. Ook als je bedrijf niet bij Interpolis verzekerd is.

Beperking brandrisico

Met de Interpolis Elektrakeuring controleren we het brandrisico van jouw elektrisch materieel.

Keuring binnen 1 maand

De keuring wordt in de meeste gevallen binnen 1 maand uitgevoerd.

Scherpe prijs

Je kunt de Interpolis Elektrakeuring tegen een scherp tarief kopen.

Wat is de SCIOS Scope 10 Elektrakeuring?

Een installateur controleert een meterkast.

Wat is het nut van een SCIOS Scope 10-keuring?

Eén van de grootste oorzaken van brand bij bedrijven is een defect of onveilige situatie in het elektrisch materieel. Door regelmatig een SCIOS Scope 10-keuring te laten uitvoeren beperk je het risico op het ontstaan van brand. Bovendien voldoe je hiermee aan de voorwaarden die veel verzekeraars stellen.

Een meetinstrument om de elektrische installatie te controleren.

Hoe werkt de SCIOS Scope 10 keuring?

Als je een Interpolis Elektrakeuring koopt, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de inspectie uit. De inspecteur maakt samen met jou een rondgang over je bedrijf. Je krijgt tips om de ’brandveiligheid op je bedrijf te vergroten en de inspecteur benoemt aandachtspunten. Na het bezoek maakt de inspecteur een rapport. In dit rapport kun je zien of er afwijkingen zijn geconstateerd tijdens de inspectie van het elektrisch materieel. Als er afwijkingen zijn dan geeft het rapport ook aan welke gebreken (afwijkingen) als eerste om een oplossing vragen. In je polis vind je hoe lang je hebt om deze gebreken op te lossen. 

Als je alles hebt hersteld vindt er een herinspectie plaats. 
Inspecteur doet een elektrakeuring

Wat controleert een inspecteur allemaal?

Bij een SCIOS scope 10 keurt de inspecteur het elektrisch materieel. De inspecteur kijkt daarbij naar alle elektrische onderdelen die bij jouw gebouw horen. Ook kijkt hij naar de omgeving van alle apparaten en naar de losse installaties, bijvoorbeeld verlengsnoeren. Tijdens de keuring voert de inspecteur een aantal tests uit. Bijvoorbeeld:

 • Controleren van de verdelers.
 • Meten van de isolatieweerstanden.
 • Testen van de aarding en aardlekschakelaar.
 • Detectie van hotspots met thermografie.
 • Controleren van de achterliggende installatie.
Meer informatie hierover vind je in het inspectieplan.
Een man loopt met een meetinstrument door een bedrijfshal.

Samenwerking Parkstad Inspecties

Voor de uitvoering van de Interpolis Elektrakeuring werken we samen met Parkstad Inspecties. Parkstad Inspecties is een onafhankelijk, SCIOS gecertificeerd adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties.

Voor het uitvoeren van de keuring verwerkt Parkstad persoonsgegevens. Lees hoe Parkstad met je gegevens omgaat.

Nog een keer de voordelen op een rij
 • Beperking van brandrisico elektrisch materieel.
 • Elektrakeuring meestal binnen 1 maand.
 • Scherpe prijs bij aankoop via Interpolis.
Een man controleert de elektrische installatie van een bedrijf.

Elektrakeuring voor agrarische bedrijven

Ben je eigenaar van een agrarisch bedrijf? Dan is de Interpolis Elektrakeuring voor agrarische bedrijven voor jou geschikt. Ontdek de voordelen en prijzen.

Het doormeten van een elektrische installatie.

Combi deal SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10

Koop je een SCIOS Scope 8 en een SCIOS Scope 10 keuring samen, dan krijg je een extra scherpe prijs. Wil je hier gebruik van maken? Selecteer je branche en kies vervolgens voor de optie ‘combi Scope 8 en 10’. Onze partner neemt dan binnen 2 dagen contact met je op voor het opstellen van een offerte.

Veelgestelde vragen

 • Waarom werkt Interpolis samen met Parkstad Inspecties?
  Voor Interpolis Elektrakeuring werken we samen met Parkstad Inspecties. Parkstad Inspecties is een onafhankelijk, SCIOS gecertificeerd adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties.

   

  Wij kiezen voor Parkstad Inspecties omdat ze zeer vakkundig zijn. Daarnaast passen de kernwaarden van Parkstad Inspecties zoals innovatief, betrokken en duurzaam goed bij de waarden van Interpolis. 
   
  Voor het uitvoeren van de keuring verwerkt Parkstad persoonsgegevens. Lees hoe Parkstad met je gegevens omgaat.
 • Hoe vaak moet ik een elektrakeuring laten uitvoeren?

  Hoe vaak je de keuring moet uitvoeren is afhankelijk van je verzekeraar. Op het polisblad of in de voorwaarden van je brandverzekering staat of een elektrakeuring verplicht is en hoe vaak je de keuring moet laten uitvoeren. In de meeste gevallen is dat iedere 3 tot 5 jaar.

 • Wat gebeurt er als ik het verkeerde product koop?Zorg dat je het juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeeft. Zo kan er voldoende tijd ingepland worden voor de inspectie van je elektrisch materieel. Je prijs wordt berekend op basis van de informatie die je doorgeeft. Als deze informatie niet (helemaal) klopt heeft dit gevolgen voor de tijdsduur en kosten van de keuring. Dit wordt meerwerk genoemd.
  De kosten voor meerwerk worden bepaald door het aantal uren extra werk. Het tarief voor meerwerk is € 95,- per uur.
 • Wanneer kan de keuring uitgevoerd worden?
  • Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot vrijdag tussen 6.00 en 18.00 uur.
  • Voor uren buiten reguliere werktijden en op zaterdag betaal je 30% opslag op het uurtarief.
  • Voor uren op zon- en feestdagen betaal je 60% opslag op het uurtarief.

  De ingevulde herstelverklaring stuur je naar Parkstad Inspecties. Ben je bij Interpolis verzekerd? Stuur de verklaring dan ook naar je Rabobank. Dan geven zij dit door aan ons.

 • Ontvang ik een herinnering voor de periodieke keuring?
  Het elektrisch materieel van jouw bedrijf verandert en veroudert in de loop van tijd. Het keuren van het elektrisch materieel is een momentopname. Daarom is het periodiek keuren belangrijk. Als je kiest voor een Interpolis Elektrakeuring, krijg je automatisch na 5 jaar een herinnering.
Meer vragen
 • Kan ik de keuring ook aanschaffen als het voor de verzekering niet verplicht is?Ja, je kan Interpolis Elektrakeuring ook kopen als je verzekeraar je niet verplicht om de keuring uit te laten voeren. Het is altijd zinvol om de elektrakeuring uit te voeren. Hiermee beperk je het risico op het ontstaan van brand in je bedrijfsgebouw.
 • Moet ik een Interpolis verzekering hebben om een elektrakeuring te kopen?

  Nee, een Interpolis Elektrakeuring kan door iedere ondernemer worden besteld, ook als jouw bedrijf ergens anders verzekerd is. De keuring voldoet aan SCIOS Scope 10 en daarmee aan de eisen van (de meeste) verzekeraars.

 • Wat gebeurt er als ik de keuring niet laat uitvoeren, terwijl dit voor de verzekering van mijn gebouw verplicht is?

  Als je voor de brandverzekering verplicht bent om een elektrakeuring te laten uitvoeren en je doet dit niet, kan dat gevolgen hebben als er toch schade door brand ontstaat. Wat de gevolgen precies zijn, vind je op je verzekeringsbewijs of in de verzekeringsvoorwaarden.

 • Hoe lang duurt een Elektrakeuring?Hoe lang de keuring precies duurt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijfsgebouw, de complexiteit van en het aantal verdeelkasten. Je moet zelf ook aanwezig  zijn. Dit geeft de inspecteur de mogelijkheid om eventueel geconstateerde risicovolle afwijkingen in het inspectierapport uit te leggen.
 • Voor wanneer moet je de gebreken herstellen bij een SCIOS Scope 10 of 12 elektrakeuring?

  De termijn die je hebt voor het oplossen van gebreken vind je op het polisblad van de gebouwen- of inventarisverzekering. Afhankelijk van het aantal gebreken of de zwaarte van het risico bepaalt het inspectiebureau of een digitale of een fysieke herinspectie nodig is. Bij een digitale herinspectie stuur je als bewijs van het herstel foto’s of bonnetjes in. Bij een fysieke herinspectie komt de inspecteur op locatie checken of de gebreken zijn hersteld. Als er een herinspectie nodig is betaal je hiervoor. Hiervoor ontvang je een offerte. Als zij de reparaties goedkeuren, is de elektrakeuring afgerond en meldt het inspectiebureau de installatie af in het SCIOS-portaal. Je ontvangt hiervan een SCIOS-verklaring als bewijs.

Minder vragen

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Elektrakeuring? Neem contact met ons op. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Maandag tot en met vrijdag: 8:30 – 17:00 uur.