Niet-spoedeisende zorg in het buitenland

Wil je voor een behandeling naar het buitenland? Bijvoorbeeld voor een knieoperatie of staarbehandeling? Of heb je op je vakantiebestemming dialyse nodig? Dan maak je gebruik van niet-spoedeisende zorg. Dit is zorg die je kunt plannen en noemen we ook wel planbare zorg. 

Voor zorg in het buitenland gelden dezelfde regels als in Nederland

De zorg moet ook in Nederland verzekerd zijn. Net als in Nederland wordt het eigen risico in rekening gebracht. En je betaalt soms een eigen bijdrage. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan in Nederland? Dan betaal je deze extra kosten zelf. Vraag je Nederlandse arts om een verwijsbrief. Doe dit nog voor je 1e bezoek aan de buitenlandse arts.

Vraag eerst toestemming aan voor planbare zorg in het buitenland 

Zo kom je niet voor (financiële) verrassingen te staan. Het kan namelijk ook zijn dat je niets vergoed krijgt. Vul onderstaand formulier in. 
Als wij toestemming geven ontvang je van ons het document S2. Met dat document kun je aantonen dat wij toestemming hebben gegeven voor je geplande behandeling.

Wat vergoeden we voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland?

Wat we vergoeden uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen lees je op onze vergoedingspagina 'niet-spoedeisende zorg in het buitenland'.
 
Je kunt kiezen tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg in het buitenland. Deze keuze bepaalt de hoogte van je vergoeding. We leggen het hieronder uit: 

Gecontracteerde zorg
Wij hebben contracten met een aantal ziekenhuizen in België, Duitsland en Spanje, lees meer in de pdf: ziekenhuizen in het buitenland. Een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener heeft een aantal voordelen:
 • Wij vergoeden de behandeling helemaal.
 • De zorgverlener stuurt de nota naar ons op.
 • Wij hebben afspraken gemaakt over prijs en kwaliteit van zorg.
 • Je krijgt mogelijk een vergoeding voor je eigen bijdrage.
Wij regelen deze zorg voor jou. Bel hiervoor de Interpolis Zorgcoach. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur op 071 364 02 59.
 
Niet-gecontracteerde zorg
Heeft de buitenlandse zorgverlener geen contract met ons dan kun je kiezen uit deze mogelijkheden:
 • Wil je naar een EU-, EER-land of Zwitserland?
  • Dan krijg je de vergoeding volgens je polisvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg. Je betaalt de nota zelf aan je zorgverlener. Het kan zijn dat de vergoeding lager is dan de kosten.
  • Of je krijgt dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar je naartoe gaat. Je betaalt ook dezelfde eigen bijdrage als de bewoners van dat land. Je hebt voor deze zorg een S2-formulier nodig. Een S2-formulier moet je altijd bij ons van te voren aanvragen. Doe dat op tijd, voordat de behandeling begint. Met een S2-formulier hoef je de kosten meestal niet zelf voor te schieten. De nota voor je eigen bijdrage kun je bij ons declareren.
 • Wil je naar een ander land dan een EU-, EER-land of Zwitserland?
  Dan krijg je de vergoeding volgens je polisvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg. Je betaalt de nota zelf aan je zorgverlener. Het kan zijn dat de vergoeding lager is dan de kosten.