Niet-spoedeisende zorg in het buitenland

  Wilt u voor een behandeling naar het buitenland? Bijvoorbeeld voor een knieoperatie of staarbehandeling? Of heeft u op uw vakantiebestemming dialyse nodig? Dan maakt u gebruik van niet-spoedeisende zorg. Dit is zorg die u kunt plannen en noemen we ook wel planbare zorg. 

  Voor zorg in het buitenland gelden dezelfde regels als in Nederland

  De zorg moet ook in Nederland verzekerd zijn. Net als in Nederland wordt het eigen risico in rekening gebracht. En u betaalt soms een eigen bijdrage. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan in Nederland? Dan betaalt u deze extra kosten zelf. Vraag uw Nederlandse arts om een verwijsbrief. Doe dit nog voor uw 1e bezoek aan de buitenlandse arts.

  Vraag eerst toestemming aan voor planbare zorg in het buitenland 

  Zo komt u niet voor (financiële) verrassingen te staan. Het kan namelijk ook zijn dat u niets vergoed krijgt. Vul onderstaand formulier in. 
  Als wij toestemming geven ontvangt u van ons het document S2. Met dat document kunt u aantonen dat wij toestemming hebben gegeven voor uw geplande behandeling.

  Wat vergoeden we voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland?

  Wat we vergoeden uit de basisverzekering of aanvullende verzekeringen leest u op onze vergoedingspagina niet spoedeisende zorg in het buitenland.
   
  U kunt kiezen tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg in het buitenland. Deze keuze bepaalt de hoogte van uw vergoeding. We leggen het hieronder uit: 

  Gecontracteerde zorg
  Wij hebben contracten met een aantal ziekenhuizen in België, Duitsland en Spanje, lees meer in de pdf: ziekenhuizen in het buitenland. Een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener heeft een aantal voordelen:
  • Wij vergoeden de behandeling helemaal.
  • De zorgverlener stuurt de nota naar ons op.
  • Wij hebben afspraken gemaakt over prijs en kwaliteit van zorg.
  • U krijgt mogelijk een vergoeding voor uw eigen bijdrage.
  Wij regelen deze zorg voor u. Bel hiervoor de Interpolis Zorgconsulent. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur op 071 364 02 59.
   
  Niet-gecontracteerde zorg
  Heeft de buitenlandse zorgverlener geen contract met ons dan kunt u kiezen uit deze mogelijkheden:
  1. Dan krijgt u de vergoeding volgens uw polisvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg. U betaalt de nota zelf aan uw zorgverlener. Het kan zijn dat de vergoeding lager is dan de kosten.
  2. Of u krijgt dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. U betaalt ook dezelfde eigen bijdrage als de bewoners van dat land. U heeft voor deze zorg een S2-formulier nodig. Een S2-formulier moet u altijd bij ons van te voren aanvragen. Doe dat op tijd, voordat de behandeling begint. Met een S2-formulier hoeft u de kosten meestal niet zelf voor te schieten. De nota voor uw eigen bijdrage kunt u bij ons declareren.
  Wilt u naar een ander land dan een EU-, EER-land of Zwitserland?
  Dan krijgt u de vergoeding volgens uw polisvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg. U betaalt de nota zelf aan uw zorgverlener. Het kan zijn dat de vergoeding lager is dan de kosten.