inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Wat is niet gecontracteerde zorg?

De Interpolis basisverzekering is een naturapolis. U kunt bij alle zorgverleners terecht waarmee Interpolis een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract met Interpolis, dan krijgt u maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief.

Bepalend voor de hoogte van de vergoeding is of wij afspraken met uw zorgverlener gemaakt hebben. Wilt u weten of uw zorgverlener gecontracteerd is? Dat vindt u in de Zorgzoeker.

Gaat u naar een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt? Mogelijk moet u de nota dan eerst zelf voorschieten. Deze nota dient u vervolgens bij ons in. Wij adviseren u contact op te nemen met de niet gecontracteerde zorgverlener over de hoogte van het te declareren bedrag. U ontvangt over het algemeen een lagere vergoeding van ons, dan uw zorgverlener bij u in rekening brengt. Of dit zo is hangt af van het type zorg.

Houdt u er rekening mee dat u mogelijk nog eigen risico verschuldigd bent over de vergoeding. Voor de actuele stand van het eigen risico verwijzen wij u naar het laatste declaratieoverzicht. Uiteraard kunt u dit ook telefonisch bij ons opvragen.

Hoeveel u bij niet gecontracteerde zorg precies vergoed krijgt, leest u in de pdf overzichten.

 

Waarom sluiten wij contracten af met zorgverleners?
Er is steeds meer vraag naar zorg. Door de stijgende kosten wordt zorg steeds duurder. Daarom maken we afspraken met zorgverleners over kwaliteit, patiƫntveiligheid en prijs. Hierdoor weten we zeker dat u de beste behandeling of het beste product krijgt. Daarnaast kunt u door deze afspraken vaak profiteren van gunstigere vergoedingen.

Wat zijn de gevolgen als wij geen contract hebben met een zorgverlener?
Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk zorgverleners te contracteren. Het kan voorkomen dat wij geen afspraken met een zorgverlener maken als een zorgverlener niet wil of kan voldoen aan de afspraken die wij met hen willen maken. Bijvoorbeeld over kwaliteit, patiƫntveiligheid en prijs.