Ik heb mijn particuliere aankoop niet ontvangen

U kocht een product, bijvoorbeeld een fiets via Marktplaats. U hebt ook al betaald, maar het product nog niet ontvangen. Wat kunt u doen?

Vraag de verkoper alsnog te leveren

Probeer een datum af te spreken waarop u het product alsnog ontvangt. Het is verstandig deze afspraak in een brief of e-mail vast te leggen.

Tips
Maak duidelijke afspraken wanneer u een product koopt. Bijvoorbeeld over de eigenschappen, de prijs en de levertijd. Bevestig deze afspraken in een brief of e-mail aan de verkoper.
Om problemen te voorkomen, kunt u het product zelf ophalen. U kunt het product dan bekijken en als het bevalt meteen meenemen en betalen. Dan loopt u niet het risico dat u na betaling niets ontvangt.

Stuur een ingebrekestelling

Een ingebrekestelling is een brief waarin u de verkoper vraagt het product alsnog te leveren. In de brief noemt u een termijn waarbinnen de verkoper moet leveren. 2 weken is een gangbare periode.

Bekijk de voorbeeldbrief

Stuur de brief aangetekend op en bewaar het verzendbewijs. Zo kunt u altijd aantonen dat u de ingebrekestelling hebt gestuurd. Stuurt u een e-mail? Vraag dan om een ontvangstbevestiging.


De verkoper heeft het product niet meer

De verkoper kan u het product niet meer sturen omdat hij het heeft verkocht aan iemand anders. U moet dan uw geld terug krijgen.

De verkoper reageert niet

Krijgt u geen reactie van de verkoper? Neem dan contact met ons op.

Volledige rechtshulp bij een conflict

Wij zijn er voor iedereen, dus helpen je volledig bij jouw juridisch probleem. Het is mogelijk om jouw zaak bij de rechtbank of geschillencommissie volledig over te dragen aan onze ervaren juristen. Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Gratis intakegesprek

Tijdens het gesprek krijg je direct advies over de oplossing die het beste bij jouw situatie past. Je betaalt niets voor dit gesprek.

Neem contact op voor een gratis intake | Interpolis Juridisch Advies

Samen werken aan een oplossing

Je kunt al veel zelf doen zoals, contracten, brieven, e-mails en andere documenten verzamelen die met jouw situatie te maken hebben. Om je op weg te helpen hebben wij voorbeeldbrieven voor veelvoorkomende juridische conflicten.

Persoonlijk juridisch advies | Interpolis Juridisch Advies

Liever een verzekering?

Interpolis Rechtshulp is een betaalde dienst voor eenmalig rechtshulp. Je kunt ook een verzekering afsluiten bij Interpolis. Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering verzeker je jezelf dan voor rechtsbijstand in de toekomst.

Onderhandelen door een jurist | Interpolis Juridisch Advies

Direct contact

Bel ons
Wij helpen je graag.
Je kunt ons bellen voor hulp of vragen. 
Intakeformulier
Voor een gratis intakegesprek.
Een jurist belt je terug om je vrijblijvend te adviseren over de oplossing die het beste bij jouw situatie past.
Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Stuur ons een e-mail. Voor Interpolis Rechtshulp werken we samen met LegalGuard.