Ik heb mijn particuliere aankoop niet ontvangen

U kocht een product, bijvoorbeeld een fiets via Marktplaats. U hebt ook al betaald, maar het product nog niet ontvangen. Wat kunt u doen?

Vraag de verkoper alsnog te leveren

Probeer een datum af te spreken waarop u het product alsnog ontvangt. Het is verstandig deze afspraak in een brief of e-mail vast te leggen.

Tips
Maak duidelijke afspraken wanneer u een product koopt. Bijvoorbeeld over de eigenschappen, de prijs en de levertijd. Bevestig deze afspraken in een brief of e-mail aan de verkoper.
Om problemen te voorkomen, kunt u het product zelf ophalen. U kunt het product dan bekijken en als het bevalt meteen meenemen en betalen. Dan loopt u niet het risico dat u na betaling niets ontvangt.

Stuur een ingebrekestelling

Een ingebrekestelling is een brief waarin u de verkoper vraagt het product alsnog te leveren. In de brief noemt u een termijn waarbinnen de verkoper moet leveren. 2 weken is een gangbare periode.

Bekijk de voorbeeldbrief

Stuur de brief aangetekend op en bewaar het verzendbewijs. Zo kunt u altijd aantonen dat u de ingebrekestelling hebt gestuurd. Stuurt u een e-mail? Vraag dan om een ontvangstbevestiging.


De verkoper heeft het product niet meer

De verkoper kan u het product niet meer sturen omdat hij het heeft verkocht aan iemand anders. U moet dan uw geld terug krijgen.

De verkoper reageert niet

Krijgt u geen reactie van de verkoper? Neem dan contact met ons op.

Volledige rechtshulp bij een conflict

Wij zijn er voor iedereen, dus helpen u volledig bij uw juridisch probleem. Het is mogelijk om uw zaak bij de rechtbank of geschillencommissie volledig over te dragen aan onze ervaren juristen. Wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Gratis intakegesprek

Tijdens het gesprek krijgt u direct advies over de oplossing die het beste bij uw situatie past. U betaalt niets voor dit gesprek.

Neem contact op voor een gratis intake | Interpolis Juridisch Advies

Samen werken aan een oplossing

U kunt al veel zelf doen zoals, contracten, brieven, e-mails en andere documenten te verzamelen die met uw situatie te maken hebben. Om u op weg te helpen hebben wij voorbeeldbrieven voor veelvoorkomende juridische conflicten.

Persoonlijk juridisch advies | Interpolis Juridisch Advies

Liever een verzekering?

Interpolis Rechtshulp is een betaalde dienst voor eenmalig rechtshulp. U kunt ook een verzekering afsluiten bij Interpolis. Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering verzekert u zich dan voor rechtsbijstand in de toekomst.

Onderhandelen door een jurist | Interpolis Juridisch Advies

Direct contact

Bel ons
Wij helpen je graag.
Je kunt ons bellen voor hulp of vragen. 
Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17:00 uur.
Intakeformulier
Voor een gratis intakegesprek.
Een jurist belt je terug om je vrijblijvend te adviseren over de oplossing die het beste bij jouw situatie past.
Binnen 1 werkdag bellen we je terug.
Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Stuur ons een e-mail. Voor Interpolis Rechtshulp werken we samen met LegalGuard.
We reageren binnen 1 werkdag op je e-mail.