Zelf regelen en bekijken van je zorgverzekering

Veelgestelde vragen:

Welke betalingsregelingen zijn er?

Betaal het verplicht eigen risico in 10 termijnen
Het verplicht eigen risico is voor veel mensen best een hoog bedrag om in 1 keer te betalen. Verwacht je dat je het komende jaar het verplicht eigen risico volledig moet betalen? Dan kun je vooraf gespreid betalen aanvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Betalingsregeling voor eigen risico en eigen bijdrage
Kreeg je een rekening voor je premie of eigen risico en kun je deze rekening niet betalen? Dan kun je een betalingsregeling aanvragen. Maar alleen als je bij een eventueel eerdere betalingsregeling de met ons gemaakte afspraken nakwam.
Hoe wijzig ik mijn zorgverzekering?
Wijzigingen geef je door van half november tot en met uiterlijk 31 december. Je zorgverzekering wijzigt dan per 1 januari. Dit is wettelijk bepaald. Dit geldt ook voor de keuze van je vrijwillig eigen risico. Je aanvullende verzekering of tandverzekering wijzig je uiterlijk tot en met 31 januari. Doe dit eenvoudig via de Rabo App of Rabobank Online Bankieren.

Heb je al een Interpolis Zorgverzekering en wil je overstappen naar een andere basiszorgverzekering van Interpolis per 1 januari? Dan sluit je een nieuwe zorgverzekering af via de Rabobank. Je oude zorgverzekering wordt opgezegd, hiervoor hoef je niets te doen. 
Waarom moet ik voor Mijn Zorggebruik inloggen met DigiD en sms-controle?
We begrijpen dat de extra controle via de DigiD app of sms voor jou meer tijd kost. Deze extra controle is nodig, zodat alleen jij jouw persoonlijke gegevens kunt zien en wijzigen. Je logt in Mijn Zorggebruik altijd in met 2 stappen. Als 1e stap gebruik je DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Daarna krijg je een sms als extra controle of log je in via de DigiD app. Deze manier van inloggen is bij alle zorgverzekeraars gelijk. DigiD is een beveiligde inlogmethode die door de overheid is bepaald. 
Hoe bestel ik een kraampakket?
Je koopt het kraampakket voordelig bij Natalis. Je hebt de keuze uit 2 verschillende pakketten.
Wat is het verschil tussen wel en niet gecontracteerde zorg?
De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen. Je hebt 100% vergoeding bij gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners met een contract. Ga je naar een zorgverlener zonder contract met Interpolis? Dan krijg je bij ZorgCompact en bij ZorgActief een maximale vergoeding van 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. De rest van de kosten betaal je zelf.

Contact over je zorgverzekering?

Heb je een vraag over de zorgverzekering? Wij helpen je graag verder.
Bel onze zorglijn
Wij helpen je graag.
Wij helpen je graag met alle vragen rondom je zorgverzekering.
WhatsApp
Wij helpen je graag.
Stel je vraag over je zorgverzekering. Via WhatsApp delen we geen medische en financiële gegevens. 
Zorgkosten declareren
Eenvoudig online.
Upload eenvoudig je rekening in de Interpolis Zorg app of in Mijn Zorggebruik. Hier zie je ook alles rondom jouw zorgverzekering.
Alarmcentrale
24/7 bereikbaar.
Voor advies, hulp of gezondheidszorg in het buitenland.