Aanvullende verzekering afsluiten? We helpen je graag

3 mensen die buiten hardlopen. Zij hebben de aanvullende zorgverzekering ZorgCompact Plus.

Ik kies voor ZorgCompact

Bij ZorgCompact kun je 1 aanvullende verzekering afsluiten
Met ZorgCompact Plus ben je onder andere verzekerd voor:
  • 1 tandartscontrole per jaar
  • 6 fysiobehandelingen per jaar
  • 2e arts online: voor vragen over je zorg
  • spoedeisende zorg in het buitenland
  • online hulp bij burn-out- en stressklachten
Vrouw met haar dochter in de keuken. Zij heeft een aanvullende zorgverzekering van ZorgActief.

Ik kies voor ZorgActief

Bij ZorgActief heb je de keuze uit 3 aanvullende verzekeringen
Wat er wordt vergoed en de hoogte van de vergoeding, verschilt per aanvullende verzekering. Je kunt kiezen uit de aanvullende verzekeringen ZonderMeer, MeerZeker en ZonderZorgen.
 
Ook heb je de keuze uit 3 tandverzekeringen: GebitActief tot € 250,-, € 500,- of € 1.000,- per jaar. Deze verzekering vergoedt onder andere vullingen, kiezen trekken, kronen en bruggen.

Veelgestelde vragen over aanvullende verzekeringen

Wat is een aanvullende verzekering?
Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering voor zorgkosten die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed. Zoals meer fysiotherapie of tandartskosten vanaf 18 jaar. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten bovenop je basisverzekering. Dit is niet verplicht. Maar het kan wel verstandig zijn als je zorgkosten verwacht die hoger zijn dan de kosten van de premie. Welke aanvullende verzekering je bij Interpolis kunt afsluiten, hangt af van welke basiszorgverzekering je kiest: ZorgCompact of ZorgActief.
Tot wanneer kan ik mijn aanvullende verzekering wijzigen of afsluiten?
Je kunt jouw aanvullende verzekering wijzigen of afsluiten tot 1 februari 2023. De wijziging gaat dan in per 1 januari 2023. Zorg er wel voor dat je jouw aanvullende verzekering op tijd opzegt bij je huidige zorgverzekeraar. Dit kan tot uiterlijk 31 december 2022.
Heb ik een eigen risico op mijn aanvullende verzekering?
Nee, voor zorg uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. 
Is er een wachttijd voor vergoedingen uit de aanvullende verzekering?
Alleen voor orthodontie geldt er een wachttijd. Je krijgt pas een vergoeding als je 1 jaar voor orthodontie verzekerd bent en aansluitend de verzekering laat doorlopen. Een wachttijd betekent dat je een periode wel premie betaalt, maar geen vergoeding krijgt. Dit doen we om de premie betaalbaar te houden.
Geldt er voor de zorgverzekering een medische acceptatie?
Alleen voor de aanvullende tandverzekering GebitActief € 1.000,- geldt een medische acceptatie. Wil je GebitActief € 1.000,- afsluiten, dan stellen wij een aantal medische vragen. Heb je bij een andere zorgverzekeraar dezelfde tanddekking en stap je over naar Interpolis? Dan kun je overstappen zonder medische acceptatie.
Hoe zit het met de aanvullende verzekering voor mijn kinderen die jonger zijn dan 18 jaar?
Kinderen zijn tot 18 jaar verzekerd met het hoogste aanvullende pakket van 1 van de ouders. Je betaalt geen premie voor een kind jonger dan 18 jaar.

Ook interessant voor u?

2e arts online: voor vragen over je zorg

Heb je vragen of twijfels over een medische klacht, diagnose of behandeling? Op de aanvullende verzekering krijg je kosteloos online uitleg en advies van een medisch specialist.

Vrouw zit op de bank achter haar laptop

Online hulp bij stress en burn-out

Raakt je batterij sneller leeg? Of vind je het lastiger om focus te houden? De online psychologen van HeyCoach staan voor je klaar. Iemand die tijd neemt voor jou en jouw verhaal. 

Vrouw zit op de bank met haar laptop op schoot

Hulp bij wachtlijstbemiddeling

De ZorgConsulent helpt bij wachtlijstbemiddeling, het regelen van zorg en vragen die je daarbij hebt. Met de ZorgConsulent heb je 1 aanspreekpunt als je zorg nodig hebt. 

Een man zit achter zijn laptop