inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?
Startpunt #Ambitie07:

Jongvolwassenen ontspannen beter door gebruik van slimme oplossingen

  • Experimenteer je mee? Meld je aan!

  • Hackathon met studenten

  • Samenwerking Interpolis en PluhZ

  • Q&A PluhZ

  • Een testpanel experimenteert met ons mee

  • Eerste resultaten onderzoek

  • Doe je mee aan de digitale detox challenge?

Ontspannen jongeren in hangmat

1 op de 4 jongvolwassenen dagelijks bang voor burn-out

Startpunt #Ambitie07: jongvolwassenen ontspannen beter door gebruik van slimme oplossingen

Aantal jongvolwassenen met stressgerelateerde klachten nog nooit zo hoog
Uit cijfers van het CBS blijkt dat 100.000 jongvolwassenen onder de 35 jaar last hebben van stressgerelateerde klachten. Metro onderzocht met een enquête hoe groot het probleem werkelijk is. 1816 jongvolwassenen tussen de 18 en 34 jaar vulden de enquête in. Uit de resultaten blijkt dat 63% al eens een psycholoog bezocht en ruim 38% nu nog in therapie zit. 

1 op de 4 jongvolwassenen is dagelijks bang om een burn-out te krijgen
We hebben allemaal weleens te maken met stress. Maar te lang spanning voelen en geen tijd (kunnen) nemen voor ontspanning is ongezond. Werkdruk, de druk van het sociale leven of de combinatie daarvan zorgen voor klachten, die in het ergste geval leiden tot een burn-out. De jongvolwassenen zijn niet vaak tevreden met zichzelf en vinden het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. Verder zorgen sociale media voor nog meer druk op de schouders.

Samen nieuwe oplossingen bedenken om beter te ontspannen
We onderzoeken hoe we je kunnen aanmoedigen om beter te ontspannen. Samen met jou, andere klanten en onze partners experimenteren we met bedachte oplossingen. We kijken wat wel en niet werkt. Ons doel is zorgen voor een gedragsverandering. Waardoor je minder stress ervaart en het risico op een burn-out verkleint.