Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?
Startpunt #Ambitie07:

Jongvolwassenen ontspannen beter door gebruik van slimme oplossingen

  • Aanpak Interpolis jongvolwassenen beter laten ontspannen

  • Hoe ontstaat een burn-out en wat doe je eraan?

  • Waarom zijn er steeds meer jongvolwassenen burn-out?

  • Interpolis presenteert: Het geheim van succes met Edith Bosch

  • Doe je mee aan de digitale detox challenge?

  • Onvoldoende slapen in top 5 grootste stressveroorzakers

  • Resultaten Digital Detox en Slaapchallenge

  • Samen met Interpolis en Best Doctors een burn-out voorkomen

Ontspannen jongeren in hangmat

1 op de 5 jongvolwassenen heeft dagelijks last van burn-out klachten

Startpunt #Ambitie07: jongvolwassenen ontspannen beter door gebruik van slimme oplossingen

1 op de 5 mensen tussen de 18 en 34 jaar ervaart zulke ernstige mentale klachten dat ze hen belemmeren in hun dagelijks leven. Dit blijkt uit onderzoek van GfK dat zij in 2017 voor Interpolis uitvoerden. De oorzaak van dit probleem is complex. Daarom startte Interpolis een meerjarig programma waarbij het doel is om in 2020 het aantal millennials (jongvolwassenen geboren tussen 1980 en 2000) dat kampt met burn-out gerelateerde klachten terug te dringen met 20%.
 
De druk om het zo goed mogelijk te doen, is stressfactor nummer 1
We hebben allemaal wel eens te maken met stress. Maar te lang spanning voelen en geen tijd (kunnen) nemen voor ontspanning is ongezond. Werkdruk, de druk van het sociale leven of de combinatie daarvan zorgt voor klachten, die in het ergste geval leiden tot een burn-out. De jongvolwassenen zijn niet vaak tevreden met zichzelf en vinden het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden. Verder zorgen sociale media in combinatie met smartphone gebruik voor nog meer druk op de schouders.
 
Samen nieuwe oplossingen bedenken om beter te ontspannen
We onderzoeken hoe we je kunnen aanmoedigen om beter te ontspannen. Samen met jou, andere klanten en onze partners experimenteren we met bedachte oplossingen. We kijken wat wel en niet werkt. Ons doel is zorgen voor een gedragsverandering. Waardoor je minder stress ervaart en het risico op een burn-out verkleint.