Jongere zittend op een fiets - Doe mee met het Grote Fietsexperiment van Interpolis. Ben jij tussen de 14 en 17 jaar? Schrijf je dan in!
Het Grote Fietsexperiment
Let op: Helaas kun je je niet meer inschrijven. We hebben voldoende deelnemers. Bedankt voor je belangstelling.
2 jongeren op de fiets - Doe mee met het Grote Fietsexperiment van Interpolis. Ben jij tussen de 14 en 17 jaar? Schrijf je dan in!

Hoe werkt het?

 • Je bent tussen de 14 en 17 jaar oud tijdens het experiment.
 • Je gaat minimaal 4 dagen per week op de fiets naar school.
 • Je hebt een smartphone, met minimaal Android versie 5.0 of iOS versie 10.3. Met een Windowstelefoon kun je helaas niet meedoen.
 • Een aantal kandidaten komt 1,5 uur langs bij een bijeenkomst in Utrecht of Tilburg. Woon je niet in de buurt? Dan betalen wij de reiskosten aan je terug.
 • Je beantwoordt tijdens het onderzoek elke dag een paar vragen over je fietsgedrag, dit duurt maar 2 minuten per dag. Daarnaast vul je in totaal 2 langere vragenlijsten in, dat duurt ongeveer 10 minuten per keer.
 • Vol = vol, dus schrijf je snel in!
 • Je hebt toestemming van je ouders om mee te doen aan dit experiment. Vul daarom in het inschrijfformulier het e-mailadres van 1 van je ouders in.
 • Als je alle onderdelen van het onderzoek hebt afgerond, krijg je een Bol.com cadeaubon van €25! Onder de deelnemers verloten we ook nog 2x Apple Airpods en 3x een JBL Flip3!

Planning fietsexperiment

We verdelen de deelnemers van het experiment in 3 groepen. We laten je eind augustus weten in welke groep je bent ingedeeld en wat we precies van je verwachten. Het onderzoek is in september:
 • 1 september
  We sturen je eind augustus een vragenlijst. Je vult deze vragenlijst uiterlijk 1 september in. Tussen 3 en 10 september beantwoord je elke dag een paar vragen over je fietsgedrag, dit duurt maar 2 minuten per keer.
 • 7 en 8 september
  Een aantal kandidaten komt deze dag 1,5 uur langs voor de bijeenkomst in Utrecht of Tilburg. Als jij 1 van die kandidaten bent, sturen we je later een uitnodiging met meer informatie.
 • 13 september
  Tussen 11 en 17 september beantwoord je elke dag een paar vragen over je fietsgedrag, dit duurt maar 2 minuten per keer. Tussen 18 en 20 september vul je de 2e vragenlijst in.
 • 30 september
  Tussen 2 en 8 oktober beantwoord je elke dag een paar vragen over je fietsgedrag, dit duurt maar 2 minuten per keer.
Bekijk de voorwaarden

Waarom doet Interpolis dit?

We vinden het belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer. Daarom bedenken we oplossingen die daarbij helpen. En onderzoeken we het effect van deze oplossingen. Met dit onderzoek help je ons het effect te bepalen van een van onze nieuwe oplossingen.

Wat doen we met jouw gegevens?

We gebruiken je gegevens alleen voor dit onderzoek. En we verwerken je gegevens op anoniem niveau. We delen je gegevens met SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid), met IPSOS (een onderzoeksbureau) en met TeamAlert, een organisatie die jongeren helpt met thema’s die voor hun belangrijk zijn, zoals verkeersveiligheid, gezondheid en omgaan met geld. SWOV doet de analyse van het onderzoek, IPSOS helpt bij het uitvoeren van het onderzoek en TeamAlert organiseert de bijeenkomsten op 7 en 8 september.