Alles over ondernemen

Meer lezen over het welbevinden van jou en je medewerkers? Bekijk het overzicht van onze artikelen.
Man in t-shirt zit achter laptop, met een glas thee
Ondernemen
Welbevinden

Ad voltooide 15 GoodHabitz-trainingen in recordtijd

Ad Schoenmakers werd door de online trainingen van GoodHabitz getriggerd om aan zijn ‘soft skills’, oftewel zachte vaardigheden te werken: vaardigheden die helpen effectief te communiceren en productieve werkrelaties op te bouwen. Na het afronden van 15 trainingen bleek het vooral een reis in zijn persoonlijke ontwikkeling: ‘De kracht van het werken aan jezelf zit ‘m in het preventieve.’
Lees meer
22-07-2021
2 mannen en 1 vrouw overleggen met elkaar, in een kantooromgeving
Ondernemen
Welbevinden

Meer ondernemers investeren in welzijn personeel vanwege belang goed werkgeverschap

Een kwart van de ondernemers geeft aan meer te zijn gaan investeren in het welzijn van personeel. 57% van deze ondernemers geeft in het eerste kwartaal van 2021 aan dat zij dit doen omdat zij goed werkgeverschap belangrijk vinden. Eind 2020 was dit nog 44%. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Interpolis. 23% van de ondernemers zegt daarbij het een uitdaging te vinden om komend jaar personeel te vinden en behouden. Zij spelen hierop in door te investeren in het welzijn van de medewerkers en het zijn van een goede werkgever. Maar wanneer ben je een goede werkgever?
Lees meer
16-06-2021
Twee mensen in overleg, twee anderen kijken bezorgd toe
Ondernemen
Welbevinden

Zorgen onder ondernemers om behouden van personeel

Nu de samenleving stapsgewijs opengaat, maken veel mkb’ers zich zorgen over het behouden van personeel. Wat je als ondernemer absoluut niet wilt, is dat je huidige medewerkers door ziekte voor langere tijd thuis komen te zitten en daardoor niet inzetbaar zijn.
Lees meer
10-06-2021
Vrouw staat bellend voor het raam in een kantoor
Ondernemen
Welbevinden

Waarom ziekteverzuim voorkomen juist nu belangrijk is

Het ziekteverzuim daalt, maar wie zich ziek meldt, heeft langer nodig om te herstellen en weer terug aan het werk te gaan. Juist daarom is het belangrijk aandacht te blijven besteden aan het voorkomen van verzuim.
Lees meer
07-06-2021
2 vrouwen praten met elkaar, leunend op een auto op zonne-energie
Ondernemen
Welbevinden

Hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat thuiswerkende medewerkers mentaal en fysiek fit blijven?

Hoe kun je als ondernemer of leidinggevende je medewerkers helpen om fysiek en mentaal fit te blijven tijdens het werken op afstand? We gingen erover in gesprek met twee bedrijven en een productiviteitsexpert.
Lees meer
19-05-2021
Pagina 1 van 7