Voor jou als ondernemer is het welbevinden van jezelf en je medewerkers belangrijk. We helpen je met informatie, tips en meer op het gebied van welbevinden.
Van Château St. Gerlach tot Kasteel Neercanne: het zuiden van Limburg vormt een prachtig decor voor de luxehotels van het familiebedrijf Oostwegel Collection. Maar ondanks dat ze open zijn, is het er angstvallig stil. Hoe is dit voor directeur Camille Oostwegel jr., die nét voor de crisis de leiding overnam van zijn vader?
Geen draaiende roulettewielen, geluid van honderden fruitautomaten of opgewonden winnaars: in de veertien vestigingen van Holland Casino is het al maanden akelig stil. Tientallen scenario’s werden er bedacht, maar steeds konden de plannen weer de prullenbak in. Hoe manage je zo’n onzekere situatie? Erwin van Lambaart van Holland Casino vertelt wat je dan kunt doen.
De dichte horeca treft niet alleen cafés en restaurants in deze crisis, maar ook hun toeleveranciers. Veel van hen kunnen hun producten niet kwijt. Rob Baan is eigenaar van luxe-kwekerij Koppert Cress, en een van de grote gedupeerden. Hij dacht van zijn welverdiende oude dag te kunnen genieten, maar het zit hem niet mee.
Stel je voor: vijf jaar geleden richtte je een uitzendbureau op en ieder jaar verdubbelt de omzet. Alleen, het gros van je opdrachtgevers komt uit de horeca. Dan blijken de vooruitzichten voor 2020 ineens heel anders uit te pakken. Toch wist Wies van ’t Slot, directeur en grootaandeelhouder van uitzendbureau 365Werk, het tij te keren.
Het aantal ziekmeldingen in de eerste acht weken van 2021 is 35 procent lager dan in dezelfde periode van de voorgaande drie jaren, blijkt uit gegevens van Interpolis. Dit is opvallend omdat normaal gesproken juist in dit griepseizoen een piek in het aantal ziekmeldingen te zien is. Tijdens de lockdowns in 2020 was de duur tot herstel na een ziekmelding langer dan in andere periodes. We waarschuwen dat er meer uitval zal zijn van personeel na de pandemie.