Alles over ondernemen

Meer lezen over het welbevinden van jou en je medewerkers? Bekijk het overzicht van onze artikelen.
Kees Nieuwstraten op een zonnige dag in een bosrijke omgeving.
Welbevinden
Artikel

Ingrijpende gebeurtenissen legden het leven van Kees lam

Het zal je maar gebeuren: Kees Nieuwstraten raakte door een hersen- en hartinfarct 100% arbeidsongeschikt en was het vertrouwen in zijn lichaam kwijt. Ziekte en verlies in zijn nabije omgeving zorgden voor nóg meer mentale klappen. Je zou er bijna van bij de pakken neer gaan zitten. Maar Kees ziet weer een toekomst, mede dankzij BoFit – een dienst van de Interpolis AOV – waardoor zijn herstel in een opwaartse spiraal terecht kwam.
Lees meer
07-11-2022
Dierenarts Janny Hermans zit ontspannen op de achterdorpel van een bedrijfswagen, die in een bosrijke omgeving geparkeerd staat.
Welbevinden
Artikel

Janny's werk-privébalans was volledig zoek

Ondernemers twijfelen vaak of een arbeidsongeschiktheidsverzekering wel nut heeft. Voor dierenarts Janny Hermans bleek hij meer dan gewenst; dankzij passende begeleiding ging ze na een burn-out in 1 jaar van 100% naar 0% arbeidsongeschikt.
Lees meer
31-10-2022
Man zit op een bank in een kantoor, met zijn laptop op schoot.
Welbevinden
Artikel

Flinke toename in ziekteverzuim sinds augustus

Het aantal ziekmeldingen door Nederlandse werknemers is de afgelopen tijd flink toegenomen. Tussen augustus en de laatste week van september steeg het aantal ziekmeldingen met 58%. Eerder dit jaar, in juni, juli en augustus, was er ook sprake van een toename. Het aantal ziekmeldingen lag toen 24% hoger dan vorig jaar, in 2021. Het gaat voornamelijk om kortdurend verzuim.
Lees meer
12-10-2022
2 jonge mannen lachen en drinken koffie op de bouw.
Welbevinden
Bouw

Meer stress door werkdruk, minder ongelukken in de bouw

Sinds de pandemie wordt er in Nederland verbouwd dat het een lieve lust is. De huidige wooncrisis doet de vraag in de bouw enorm toenemen. Het goede nieuws: er is genoeg werk in de bouw. De andere kant van de medaille: er kampt steeds meer bouwpersoneel met psychische en burn-out klachten. Er is nauwelijks nog aan extra bouwpersoneel te komen en er is ook nog eens een dringend tekort aan bouwmateriaal. Bovendien is deze sector gevoeliger voor ongelukken. De vraag is of er door projectontwikkelaars, bouwbedrijven en aannemers wel goed genoeg aandacht wordt besteed aan het welbevinden van het personeel in de bouw?
Lees meer
22-06-2022
Collega's op kantoor praten met elkaar. Ziekteverzuim is dit jaar met 50% gestegen.
Ondernemen
Welbevinden

Ziekteverzuim begin 2022 hoogste in 4 jaar

Ziekteverzuim in het mkb was de afgelopen vier jaar niet zo hoog als nu. Hoe voorkom je personeelstekort door uitval tijdens ziekte?
Lees meer
22-03-2022
Pagina 1 van 12