Alles over ondernemen

Meer lezen over het welbevinden van jou en je medewerkers? Bekijk het overzicht van onze artikelen.
Topkok Ron Blaauw
Ondernemen
Artikel

‘Jonge mensen hebben vooral behoefte aan perspectief’

Veel ondernemers kampen met een personeelstekort. Zeker in de horecasector. Topkok Ron Blaauw vertelt waarom het juist in deze tijd extra belangrijk is om bestaand personeel gezond én gemotiveerd te houden.
Lees meer
01-10-2023
4 collega's zitten in een vergaderruimte en zijn in gesprek met elkaar.
Welbevinden
Welbevinden

7 tips voor het aannemen en behouden van personeel

Wanneer jouw bedrijf groeit in omzet en hoeveelheid werk, ben je natuurlijk goed bezig. Als je vervolgens personeel gaat aannemen, sta je voor een grote beslissing. Bij meer personeel hoort ook meer verantwoordelijkheid. Denk aan begeleiding, ontwikkeling en het creëren van een veilige, gezonde en plezierige werkomgeving. Maar zorg ook dat je bewust bent van risico’s. Zo kun je ongevallen, conflicten en stress bij je werknemers voorkomen.
Lees meer
14-08-2023
Een klant van een horeca-gelegenheid rekent met haar pinpas af bij een vrolijk lachende medewerker.
Ondernemen
Welbevinden

Zo zorg je voor duurzame inzetbaarheid van je medewerkers

Uit de BedrijvenMonitor van Interpolis blijkt dat coronagerelateerde klachten niet meer de grootste oorzaak van ziekmeldingen binnen het midden- en kleinbedrijf zijn. Vooral hoge werkdruk en stress veroorzaken nu de uitval van medewerkers. Maar liefst 37 procent geeft aan dat hoge werkdruk en stressklachten de voornaamste reden voor verzuim zijn. In januari 2023 was dat nog 18 procent. In dit artikel geven we je tips hoe je als ondernemer de werkdruk van je personeel in balans houdt.
Lees meer
28-07-2023
Mevrouw met kort haar zit op haar thuiskantoor te werken
Ondernemen
Welbevinden

Thuiswerken kan langdurend verzuim aanjagen.

Met het loslaten van de coronamaatregelen breekt een nieuwe fase aan voor ondernemers, waarin de juiste manier van werken opnieuw uitgevonden moet worden. René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis, pleit voor een nieuwe balans tussen thuis- en op kantoor werken en adviseert mkb’ers om samen met werknemers te kijken naar manieren om meer-regelmatig, maar zo veilig mogelijk, op kantoor te werken.
Lees meer
22-03-2023
Een glimlachende vrouw met een rood-oranje trui buigt zich in een thuiswerkomgeving over haar werkplek. Ze schrijft iets op een papieren schrijfblok. Naast haar op het bureau staan enkele kartonnen dozen.
Ondernemen
Artikel

Door inflatie en personeelstekort meer parttime ondernemers

Sinds 2020 stijgt het aantal startende ondernemers in Nederland. Van de mensen die in de afgelopen vijf jaar een eigen onderneming gestart zijn, is 70% begonnen tijdens of na de pandemie in 2020. Van die groep ondernemers is 29% hun onderneming gestart naast hun baan in loondienst, blijkt uit ons onderzoek uitgevoerd door Ipsos. Er is sprake een trend in ‘parttime ondernemen’, die versterkt wordt door de hoge inflatie en het grote personeelstekort.
Lees meer
06-02-2023
Pagina 1 van 12