Alles over ondernemen

Meer lezen over het welbevinden van jou en je medewerkers? Bekijk het overzicht van onze artikelen.
Mevrouw met kort haar zit op haar thuiskantoor te werken
Ondernemen
Welbevinden

Thuiswerken kan langdurend verzuim aanjagen.

Met het loslaten van de coronamaatregelen breekt een nieuwe fase aan voor ondernemers, waarin de juiste manier van werken opnieuw uitgevonden moet worden. René Voets, directeur Bedrijven bij Interpolis, pleit voor een nieuwe balans tussen thuis- en op kantoor werken en adviseert mkb’ers om samen met werknemers te kijken naar manieren om meer-regelmatig, maar zo veilig mogelijk, op kantoor te werken.
Lees meer
22-03-2023
Topkok Ron Blaauw
Ondernemen
Artikel

Onderneming van betekenis: ‘Jonge mensen hebben vooral behoefte aan perspectief’

Veel ondernemers kampen met een personeelstekort. Zeker in de horecasector. Topkok Ron Blaauw vertelt waarom het juist in deze tijd extra belangrijk is om bestaand personeel gezond én gemotiveerd te houden.
Lees meer
21-02-2023
Een glimlachende vrouw met een rood-oranje trui buigt zich in een thuiswerkomgeving over haar werkplek. Ze schrijft iets op een papieren schrijfblok. Naast haar op het bureau staan enkele kartonnen dozen.
Ondernemen
Artikel

Door inflatie en personeelstekort meer parttime ondernemers

Sinds 2020 stijgt het aantal startende ondernemers in Nederland. Van de mensen die in de afgelopen vijf jaar een eigen onderneming gestart zijn, is 70% begonnen tijdens of na de pandemie in 2020. Van die groep ondernemers is 29% hun onderneming gestart naast hun baan in loondienst, blijkt uit ons onderzoek uitgevoerd door Ipsos. Er is sprake een trend in ‘parttime ondernemen’, die versterkt wordt door de hoge inflatie en het grote personeelstekort.
Lees meer
06-02-2023
Kees Nieuwstraten op een zonnige dag in een bosrijke omgeving.
Welbevinden
Artikel

Ingrijpende gebeurtenissen legden het leven van Kees lam

Het zal je maar gebeuren: Kees Nieuwstraten raakte door een hersen- en hartinfarct 100% arbeidsongeschikt en was het vertrouwen in zijn lichaam kwijt. Ziekte en verlies in zijn nabije omgeving zorgden voor nóg meer mentale klappen. Je zou er bijna van bij de pakken neer gaan zitten. Maar Kees ziet weer een toekomst, mede dankzij BoFit – een dienst van de Interpolis AOV – waardoor zijn herstel in een opwaartse spiraal terecht kwam.
Lees meer
07-11-2022
Dierenarts Janny Hermans zit ontspannen op de achterdorpel van een bedrijfswagen, die in een bosrijke omgeving geparkeerd staat.
Welbevinden
Artikel

Janny's werk-privébalans was volledig zoek

Ondernemers twijfelen vaak of een arbeidsongeschiktheidsverzekering wel nut heeft. Voor dierenarts Janny Hermans bleek hij meer dan gewenst; dankzij passende begeleiding ging ze na een burn-out in 1 jaar van 100% naar 0% arbeidsongeschikt.
Lees meer
31-10-2022
Pagina 1 van 12