Alles over ondernemen

Meer lezen over het welbevinden van jou en je medewerkers? Bekijk het overzicht van onze artikelen.
Ondernemers in de stress
Welbevinden
Artikel

Ondernemers in de stress grijpen helpende hand

Ruim de helft van de jonge ondernemers in de leeftijd van 18 tot 40 jaar ervaart stressklachten. De mate van stress is vooral toegenomen door de coronacrisis. Dit laat onderzoek naar de mentale gezondheid van millennials zien dat Ipsos uitvoerde in opdracht van Interpolis.
Lees meer
25-02-2021
Drees Peter van den Bosch, CEO van cateringbedrijf Hutten
Ondernemen
Welbevinden

Drees Peter van den Bosch, CEO van cateringbedrijf Hutten

Tijdens een crisis van kapitein wisselen. Het lijkt een verrassende zet, maar het is eigenlijk heel logisch, vertelt Drees Peter van den Bosch. Hij is de kersverse CEO van cateringbedrijf Hutten en de eerste buiten de familie die het bedrijf leidt. Hij benadrukt het belang van het behouden van een frisse kijk op de zaken én grijpt dit moment aan voor een fikse verandering in leiderschapsstijl. ‘Beter nu dan wanneer je weer volop aan het opschalen bent.’
Lees meer
23-02-2021
Interview met Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma
Ondernemen
Welbevinden

Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma

Het gaat verrassend goed met Bouwgroep Dijkstra Draisma, zelfs nu. En dat heeft directeur Biense Dijkstra voor een groot deel te danken aan de keuzes die hij maakte tijdens de vorige crisis, waarin ze pas écht hard werden geraakt. Waardevolle adviezen van een ervaren ondernemer in tijden van tegenslag.
Lees meer
16-02-2021
Crisis de baas, interview Bastion hotels
Ondernemen
Welbevinden

Geen crisis krijgt Maik Willems (Bastion Hotels) er nog onder

Voor veel jongere mensen is dit de eerste grote crisis. Maar wat als je in de zeventig bent, vier decennia aan de top meedraait, en je het allemaal al hebt meegemaakt, van de oliecrisis tot de dotcombubbel en de kredietcrisis? Eigenaar van Bastion Hotels Maik Willems deelt zijn eigenzinnige kijk op de tijd waarin we nu leven.
Lees meer
10-02-2021
Interview Hans Scheffer, CEO HelloPrint
Ondernemen
Welbevinden

Hans Scheffer: ‘Ik denk dat we sterker uit deze crisis komen’

Binnen een paar jaar tijd doorgegroeid naar een omzet van meer dan vijftig miljoen en 160 mensen op de payroll: HelloPrint ging als een speer. Maar dan slaat het coronavirus toe en valt 90 procent van de omzet weg. Hans Scheffer van HelloPrint deelt de stappen die hij heeft gezet om overeind te blijven. Hij ziet de toekomst zelfs optimistisch tegemoet.
Lees meer
03-02-2021
Pagina 1 van 4