Alles over verzekeren

Meer lezen over het omgaan met ondernemersrisico's? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over verzekeren.
Een vrouw zit aan een werkplek en kijkt op haar mobiele telefoon.
Ondernemen
Artikel

Juridische geschillen met leveranciers en klanten voorkomen als omzet daalt

1 op de 3 ondernemers geeft aan dat de omzet het afgelopen jaar is gedaald. En 1 op de 5 ondernemers maakt zich zorgen over het moeten terugbetalen van de ontvangen coronasteun. Dit komt naar voren uit de maandelijkse BedrijvenMonitor. Interpolis ziet daarbij dat het aantal incassozaken sinds lange tijd een kleine toename laat zien. Hoe voorkom je als ondernemer dat je juridische geschillen of incassozaken krijgt met leveranciers of afnemers?
Lees meer
15-05-2022
Man kijkt bezorgd achter zijn laptop. Mkb'ers maken zich zorgen om de hoge inflatie.
Ondernemen
Artikel

Flinke zorgen over oplopende inflatie bij mkb’ers

2 op de 5 mkb’ers maakt zich zorgen over de impact van de toenemende inflatie op de bedrijfsresultaten. Ook voor een toename in het aantal arbeidsconflicten door discussies met hun personeel over een inflatiecorrectie van het salaris. Lees in dit artikel wat je kunt doen bij een arbeidsconflict.
Lees meer
07-04-2022
Lege bureaus in een kantoortuin
Ondernemen
Artikel

Aantal ziekmeldingen eind 2021 het hoogst in 3 jaar

Het aantal ziektemeldingen in Nederland is sinds half oktober 2021 het hoogst in 3 jaar. Uit onderzoek van Interpolis, uitgevoerd door Motivaction, komt ook naar voren dat een kwart van de ondervraagde werknemers zich zorgen maakt over zijn fysieke en mentale gezondheid. 20% geeft aan dat zij ontevreden zijn over hoe de werkgever invulling geeft aan het thuiswerken. Hoewel onder werkgevers ook zorgen zijn over de uitval van werknemers, nemen zij nog weinig extra maatregelen om verzuim te voorkomen.
Lees meer
19-01-2022
Lachende collega's in overleg
Ondernemen
Artikel

Waarom tevreden werknemers in 2022 zo belangrijk zijn

Het aantal arbeidsconflicten tussen werknemer en werkgever nam in 2021 met ruim 19% af ten opzichte van 2020. Het dalende aantal arbeidsconflicten lijkt verband te houden met personeelstekorten. Daardoor hebben werkgevers meer oog voor het welzijn van hun medewerkers.
Lees meer
18-01-2022
ondernemer in de bouw die een steigerplaat tilt
Verzekeren
Artikel

5 belangrijke risico’s voor startende ondernemers van nu

We geven je inzicht in belangrijke risico’s rondom het starten van je onderneming. Zo kun jij je bedrijf beter beschermen.
Lees meer
02-01-2022
Pagina 1 van 7