Onze woonverzekeringen

Met onze woonverzekeringen verzekert u uw huis en spullen tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld water, brand, inbraak of storm. Wilt u een Interpolis Woonverzekering afsluiten? Uw premie berekenen en de verzekering afsluiten doet u eenvoudig via Rabobank.
Vader en zoon staan in keuken en pakken de boodschappen uit.

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Verzeker uw huis tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld water, brand, inbraak of storm. Ook uw tuin en garage zijn verzekerd. Net als uw woning bij verhuur en uw glas. Wijzigingen aan uw huis (behalve een wijziging in dakbedekking) zijn bovendien automatisch verzekerd.
vrouw die tussen verhuisdozen zit en op haar smartphone kijkt

Inboedelverzekering

Verzeker uw spullen tegen schade door water, brand, inbraak of storm. Als u voor Inboedel All-Risk kiest, bent u bent ook verzekerd als u zelf per ongeluk iets stukmaakt. Kiest u voor Inboedel Uitgebreid? Dan bent u voor zulke schades niet verzekerd. Bij zowel Inboedel Uitgebreid als Inboedel All-Risk is de inboedel van uw tuin en veranderingen aan uw huurhuis verzekerd. En u bent altijd automatisch voor de juiste waarde verzekerd. 
Man en vrouw zitten samen voor laptop.

Welke woonverzekeringen heeft u nodig?

Het is belangrijk om woonverzekeringen af te sluiten die goed passen bij uw woonsituatie.

Woonhuisverzekering
Hebt u een koophuis? Dan verzekert u schade aan uw huis met een woonhuisverzekering. Dit wordt ook wel een opstalverzekering genoemd. U bent niet wettelijk verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. Wel kan uw hypotheekverstrekker dit verplichten. Hebt u een koopappartement of huurhuis? Dan is deze verzekering vaak al geregeld via de Vereniging van Eigenaren of de verhuurder. In deze gevallen kunt u geen woonhuisverzekering bij ons afsluiten.

Inboedelverzekering 
Het is altijd verstandig om de spullen in uw huis (uw inboedel) te verzekeren tegen schade en diefstal. Een inboedelverzekering raden wij dan ook iedereen aan. Of u nou in een koophuis, huurhuis, appartement of op kamers woont. 

Andere verzekeringen die belangrijk voor u kunnen zijn

Het is verstandig om na te denken over meer dan alleen het verzekeren van uw huis en inboedel.

Man en vrouw zitten aan de bar en drinken een koffie.

Hypotheekbescherming

Een huis kopen is een hele stap. Dan denkt u liever niet aan inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Hypotheekbescherming zorgt ervoor dat u tijdelijk uw woonlasten door kunt betalen.
Jongetje speelt met hond en een bal in de tuin.

Aansprakelijkheidsverzekering

De Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen de financiële gevolgen van schade die u, uw gezin, uw huisdier of uw eigendom veroorzaakt aan anderen en aan zaken van anderen.
Vrouw drinkt koffie en kijkt naar buiten.

Rechtsbijstandverzekering

Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp bij een conflict. Een prettige gedachte als u onverwachts te maken krijgt met een geschil met uw buren of een aannemer.

Veelgestelde vragen

Is schade aan mijn woning of inboedel door een overstroming verzekerd?

Schade door water dat onvoorzien je woning is binnengekomen als gevolg van een overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van een niet-primaire waterkering is verzekerd. Een primaire waterkering is in Nederland een dijk die beschermt tegen het buitenwater (de zee, grote rivieren en grote meren zoals het IJsselmeer). Dit is vastgelegd in de Waterwet. Informatie over primaire en niet-primaire waterkeringen vind je op de website van Helpdesk Water.

 

Welke schade door een overstroming is niet verzekerd?

 • Schade aan je tuin.
 • Als de overstroming ontstaat door het bezwijken, overlopen of falen van een primaire waterkering. Als tegelijkertijd een niet-primaire waterkering bezwijkt, overloopt of faalt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Als water helemaal of gedeeltelijk afkomstig is van de zee. Als tegelijkertijd een rivier, meer, sloot of kanaal overstroomt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Schade door water dat buiten de oevers is getreden in buitendijkse gebieden.
 • Schade door een overstroming die veroorzaakt wordt door directe actie van de overheid.
 • Schade die ontstaat omdat je woning tussen het water en de dijk (buitendijks) staat.
Zijn zonnepanelen verzekerd op mijn woonhuisverzekering?
Zonnepanelen die geïnstalleerd zijn op je dak of in je tuin zijn standaard meeverzekerd op de woonhuisverzekering. Als je al een woonhuisverzekering hebt en je laat zonnepanelen installeren, dan hoef je de woonhuisverzekering dus niet te laten aanpassen. Niet zichtbare schade aan zonnepanelen is niet verzekerd, zoals haarscheurtjes. Huur je de woning en heb jij of de vorige huurder de zonnepanelen op de woning geplaatst? Dan zijn je zonnepanelen standaard verzekerd op je Inboedelverzekering.
Zijn geleende spullen verzekerd op mijn inboedelverzekering?
Ja. Spullen die je leent, huurt of leaset zijn standaard verzekerd tot maximaal € 25.000,- op je inboedelverzekering. Voor spullen die je huurt of leaset, betaalt Interpolis alleen de kosten die volgens het contract voor jouw rekening zijn.
Heeft een verbouwing gevolgen voor mijn woonhuisverzekering?

Met onze woonhuisverzekering verzeker je aangebrachte verbouwingen aan je koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan je huurhuis verzeker je met de inboedelverzekering. Een verbouwing hoef je niet aan ons door te geven. Behalve als je een rieten dak plaatst. Geef dit door aan Rabobank.


Heb je schade door het bouwen en of verbouwen van je huis? Dan ben je niet verzekerd voor schade door:

 • vorst
 • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
 • het niet werken volgens de regels en richtlijnen
 • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
 • regen, sneeuw en hagel in de vorm van (smelt)water

Ook interessant voor u?

Glasschade aan uw woning

Hebt u glasschade aan uw woning? Dan is dat vervelend. U wilt weten of de schade verzekerd is. En natuurlijk wilt u dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld. We helpen u graag.

Schade aan glas woning

Huis kopen

Gaat u een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar uw verzekeringen te kijken. We helpen u graag met informatie over waar u allemaal aan kunt denken op het gebied van verzekeren.

Man en vrouw omhelzen elkaar en houden sleutel vast.

Samenwonen

Als jullie gaan samenwonen, is er veel om naar uit te kijken. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het is slim om na te denken over verzekeren. Zo voorkomen jullie dubbele verzekeringen.

Man en vrouw pakken verhuisdozen in.

Alles in één Polis

De Inboedel- en Woonhuisverzekering zijn onderdeel van de Interpolis Alles in één Polis®. Het verzekeringspakket voor particuliere schadeverzekeringen. U krijgt 1 overzichtelijk verzekeringsbewijs met al uw verzekeringen.

Vrouw zit aan tafel en pakt kleurpotloden. Met de Alles in een Polis heeft u 1 pakket voor al uw schadeverzekeringen.