Interpolis woonverzekeringen

Verzeker jouw huis en spullen tegen schade.

Jouw huis is een waardevolle plek. Zeker omdat het vol staat met jouw persoonlijke spullen. Krijg je toch te maken met schade aan je huis of spullen? Dan is het fijn als je daarvoor verzekerd bent met onze woonverzekeringen. Wij regelen dan de schade. Zo voelt jouw huis snel weer als thuis.

Onze woonverzekeringen

Met onze woonverzekeringen verzeker je jouw huis en spullen tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld water, brand, inbraak of storm. Wil je onze woonverzekering afsluiten? Bereken je premie eenvoudig via Rabobank.

Inboedelverzekering

Schade aan spullen in je woning

 • brand, rook en roet
 • storm, regen, sneeuw en hagel
 • overstroming
 • inbraak en diefstal
 • geleende spullen

Woonhuisverzekering

Schade aan je woning

 • brand en elektriciteit (zoals kortsluiting)
 • storm, blikseminslag, neerslag en vorst
 • inbraak en diefstal
 • breuk of lek in (dubbel)glas
 • schade tijdens verbouw of aanbouw
Welke verzekeringen zijn handig voor mij?
Met onze keuzehulp weet je binnen 1 minuut welke woon­verzekeringen bij jou passen.

Dit kun je ook verzekeren.

Rechtsbijstand­verzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ontvang je rechtshulp bij conflicten, bijvoorbeeld een strafrechtzaak of getuigenverhoor. Naast de basisdekking sluit je 1 of meer aanvullende dekkingen af, zoals Consument & Wonen.

Aansprakelijkheids­verzekering

Met een aansprakelijkheids­verzekering voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent voor schade aan anderen of spullen van anderen. Bijvoorbeeld als je de nieuwe televisie van je beste vriend laat vallen tijdens het verhuizen.

BuitenDeDeur verzekering

Verzeker je spullen tegen verlies, schade en diefstal als je de deur uitgaat. Bijvoorbeeld je laptop, tablet of smartphone. Een telefoonverzekering is dus niet meer nodig.

Rechtsbijstand­verzekering Consument & Wonen

Rechtshulp bij conflicten waar je als consument of bewoner mee te maken kan krijgen. De dekking Consument & Wonen sluit je aanvullend af op je Interpolis Rechtsbijstand­verzekering.
Een vrouw hangt in 3 simpele stappen een rookmelder aan het plafond.

Verdien korting op je woon­verzekeringen!

Heb jij al een woonhuis- of inboedelverzekering?
Vul onze Veiligheidsmeter in en ontvang preventiekorting op jouw woonverzekeringen. Hoe meer veiligheidsmaatregelen je neemt, hoe meer korting je krijgt op de premie. De preventiekorting kan oplopen tot 7 en 14% op je woonhuis- en inboedelverzekering.

Kostbaarheden verzekeren?

Een aparte kostbaarhedenverzekering is bij ons niet nodig
Heb je horloges, juwelen of kunststukken in bezit die veel geld waard zijn? Of heb je dure apparatuur in huis, bijvoorbeeld in verband met je hobby als fotograaf of dj? Deze kostbare spullen verzeker je met onze inboedelverzekering.

Schade aan spullen in je tuin of op het balkon.

Inboedel buitenshuis
Spullen die bedoeld zijn om in de tuin te gebruiken, zijn verzekerd op je inboedelverzekering. Zoals je planten, verlichting, tuingereedschap en tuinset. Daarnaast zijn je vlaggenstok, vlag, wasgoed en kleren verzekerd tegen diefstal.
Wil je andere spullen in de tuin of op het balkon verzekeren? Dan kun je de BuitenDeDeur verzekering afsluiten.
Man plugt laadkabel in | Goed geregeld met onze woonverzekeringen | Interpolis

Goed geregeld met onze woonverzekeringen.

We werken graag samen aan een veilige en duurzame leefomgeving. Daarom zijn ook onze verzekeringen duurzaam. Zo zijn zonnepanelen op je dak en laadpalen voor je elektrische auto standaard meeverzekerd op je woonverzekering. Heb je een keer schade? Dan herstellen we deze met duurzame materialen. En natuurlijk mag je rekenen op een snelle en goede dienstverlening.
Een man en een vrouw die achter een laptop hun verzekeringszaken regelen.

Ons verzekeringspakket: Alles in één Polis.

Onze woonverzekeringen zijn onderdeel van de Alles in één Polis. Dit is een verzekeringspakket voor particuliere schadeverzekeringen. Je kiest zelf welke verzekeringen je in jouw pakket wilt. Je krijgt 1 overzichtelijk polisblad en betaalt 1 premie. Sluit je ook andere verzekeringen af? Dan kan de pakketkorting oplopen tot 12%.

Veelgestelde vragen

Is schade aan mijn woning of inboedel door een overstroming verzekerd?

Schade door water dat onvoorzien je woning is binnengekomen als gevolg van een overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van een niet-primaire waterkering is verzekerd. Een primaire waterkering is in Nederland een dijk die beschermt tegen het buitenwater (de zee, grote rivieren en grote meren zoals het IJsselmeer). Dit is vastgelegd in de Waterwet. Informatie over primaire en niet-primaire waterkeringen vind je op de website van Helpdesk Water.

 

Welke schade door een overstroming is niet verzekerd?

 • Schade aan je tuin.
 • Als de overstroming ontstaat door het bezwijken, overlopen of falen van een primaire waterkering. Als tegelijkertijd een niet-primaire waterkering bezwijkt, overloopt of faalt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Als water helemaal of gedeeltelijk afkomstig is van de zee. Als tegelijkertijd een rivier, meer, sloot of kanaal overstroomt en het water van deze overstromingen heeft zich vermengd, dan is schade door dit vermengde water ook niet verzekerd.
 • Schade door water dat buiten de oevers is getreden in buitendijkse gebieden.
 • Schade door een overstroming die veroorzaakt wordt door directe actie van de overheid.
 • Schade die ontstaat omdat je woning tussen het water en de dijk (buitendijks) staat.
Zijn zonnepanelen verzekerd op mijn woonhuisverzekering?
Zonnepanelen die geïnstalleerd zijn op je dak of in je tuin zijn standaard meeverzekerd op de woonhuisverzekering. Als je al een woonhuisverzekering hebt en je laat zonnepanelen installeren, dan hoef je de woonhuisverzekering dus niet te laten aanpassen. Niet zichtbare schade aan zonnepanelen is niet verzekerd, zoals haarscheurtjes. Huur je de woning en heb jij of de vorige huurder de zonnepanelen op de woning geplaatst? Dan zijn je zonnepanelen standaard verzekerd op je Inboedelverzekering.
Zijn geleende spullen verzekerd op mijn inboedelverzekering?
Ja. Spullen die je leent, huurt of leaset zijn standaard verzekerd tot maximaal € 25.000,- op je inboedelverzekering. Voor spullen die je huurt of leaset, betaalt Interpolis alleen de kosten die volgens het contract voor jouw rekening zijn.
Heeft een verbouwing gevolgen voor mijn woonhuisverzekering?

Met onze woonhuisverzekering verzeker je aangebrachte verbouwingen aan je koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan je huurhuis verzeker je met de inboedelverzekering. Een verbouwing hoef je niet aan ons door te geven. Behalve als je een rieten dak plaatst. Geef dit door aan Rabobank.


Heb je schade door het bouwen en of verbouwen van je huis? Dan ben je niet verzekerd voor schade door:

 • vorst
 • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
 • het niet werken volgens de regels en richtlijnen
 • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
 • regen, sneeuw en hagel in de vorm van (smelt)water