Schadeverzekering opzeggen

Autoverzekering, woonhuisverzekering of andere schadeverzekering

Jammer dat u uw verzekering wilt opzeggen 

Het kan natuurlijk zijn dat u de verzekering niet meer nodig heeft, maar misschien wilt u uw verzekering opzeggen omdat u ontevreden bent. In dat geval horen we graag van u waarom u niet tevreden bent. Mogelijk komen we samen tot een oplossing. 

Het opzeggen van uw schadeverzekering regelt u via Rabobank

Schadeverzekeringen zijn onderdeel van de Alles in één Polis. Dit gaat om bijvoorbeeld de autoverzekering, inboedelverzekering, rechtsbijstandverzekering en reisverzekering. De verzekeringen op de Alles in één Polis hebben geen opzegtermijn. U kunt deze verzekeringen dus dagelijks opzeggen. Dat kan zowel online als telefonisch via Rabobank. 

Ik heb meerdere verzekeringen op mijn Alles in één Polis 
Houd er dan rekening mee dat als u een verzekering opzegt, dit mogelijk gevolgen heeft voor de pakketkorting op uw Alles in één Polis. Waardoor de premie op uw andere verzekeringen hoger wordt.

Ik wil mijn bootverzekering opzeggen
Neem dan contact op met uw Rabobank. U kunt de bootverzekering alleen telefonisch opzeggen.

Ik wil mijn autoverzekering opzeggen
We hebben wat belangrijke punten voor u op een rij gezet. Ga naar autoverzekering opzeggen.

Autoverzekering opzeggen


Kiest u ervoor om met uw auto over te stappen naar een andere verzekeraar? 

Zorg er dan voor dat uw nieuwe verzekering ingaat op de dag dat uw Interpolis Autoverzekering stopt. U bent namelijk wettelijk verplicht om uw auto minimaal te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Ook als u niet met het voertuig rijdt. 

Heeft u schadevrije jaren bij Interpolis opgebouwd?
Deze schadevrije jaren worden in de landelijke database Roy-data geregistreerd. Hieruit halen verzekeraars bij het afsluiten van een nieuwe verzekering de schadevrije jaren op en nemen deze over. Let op: alleen uw schadevrije jaren worden overgenomen en niet uw no-claimkorting. Heeft u bijvoorbeeld een No-Claim Garantie en heeft u schade gehad? Dan is uw no-claimkorting gelijk gebleven, maar u heeft wel minder schadevrije jaren. Deze no-claimkorting neemt u dus niet mee naar een andere verzekeraar.