Schadeverzekering opzeggen

Bijvoorbeeld je auto,-, inboedel- en reisverzekering.

Jammer dat je jouw verzekering wilt opzeggen. 

Het kan natuurlijk zijn dat je de verzekering niet meer nodig hebt, maar misschien wil je jouw verzekering opzeggen omdat je ontevreden bent. In dat geval horen we graag van je waarom je niet tevreden bent. Mogelijk komen we samen tot een oplossing. 

Het opzeggen van je schadeverzekering regel je via Rabobank.

Schadeverzekeringen zijn onderdeel van de Alles in één Polis. Dit gaat om bijvoorbeeld de autoverzekering, inboedelverzekering, rechtsbijstandverzekering en reisverzekering. De verzekeringen op de Alles in één Polis hebben geen opzegtermijn. Je kunt deze verzekeringen dus dagelijks opzeggen. Dat kan zowel online als telefonisch via Rabobank. 

Heb je geen Alles in één Polis autoverzekering, maar een AutoBewust autoverzekering? Zeg dan je verzekering telefonisch op via Rabobank. Binnenkort is het ook mogelijk om de verzekering online op te zeggen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Ik heb meerdere verzekeringen op mijn Alles in één Polis. 
Houd er dan rekening mee dat als je een verzekering opzegt, dit mogelijk gevolgen heeft voor de pakketkorting op je Alles in één Polis. Waardoor de premie op je andere verzekeringen hoger wordt.

Ik wil mijn bootverzekering opzeggen.
Neem dan contact op met Rabobank. Je kunt de bootverzekering alleen telefonisch opzeggen.

Ik wil mijn autoverzekering opzeggen.
We hebben wat belangrijke punten voor je op een rij gezet. Ga naar autoverzekering opzeggen.

Autoverzekering opzeggen

Kies je ervoor om met je auto over te stappen naar een andere verzekeraar? 
Zorg er dan voor dat je nieuwe verzekering ingaat op de dag dat je Interpolis Autoverzekering stopt. Je bent namelijk wettelijk verplicht om je auto minimaal te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Ook als je niet met het voertuig rijdt. 

Heb je schadevrije jaren bij Interpolis opgebouwd?
Deze schadevrije jaren worden in de landelijke database Roy-data geregistreerd. Hieruit halen verzekeraars bij het afsluiten van een nieuwe verzekering de schadevrije jaren op en nemen deze over. Let op: alleen je schadevrije jaren worden overgenomen en niet de no-claimkorting van je Alles in één Polis autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld een No-Claim Garantie en heb je schade gehad? Dan is je no-claimkorting gelijk gebleven, maar je hebt wel minder schadevrije jaren. Deze no-claimkorting neem je dus niet mee naar een andere verzekeraar.

Controleer en bewaar het vrijwaringsbewijs van je verkochte auto of motor
Een vrijwaringsbewijs is een wettelijk bewijs van overdracht dat wordt afgegeven door het postkantoor of een bevoegd handelaar. Je loopt dan geen verdere risico’s met je verkochte auto of motor. Je hoeft bij het stopzetten van de verzekering het vrijwaringsbewijs niet aan ons te laten zien.

Contact over je schadeverzekering

Rabobank helpt je graag verder.

Chat met Rabobank

Eenvoudig online.
Chat via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Rabobank staat voor je klaar. 

Bel met Rabobank

Zij helpen je graag.
Rabobank helpt je graag met alle vragen rondom jouw verzekering. Ook voor vragen over het wijzigen van je verzekering.