Orthodontie

U kunt een vergoeding krijgen voor een beugel tot 18 jaar vanuit de aanvullende verzekeringen MeerZeker en ZonderZorgen. Dit zijn de aanvullende verzekeringen van de basisverzekering ZorgActief. 

Wat is orthodontie?

Orthodontie is tandheelkunde die zich richt op de ontwikkeling van een regelmatig gebit. De orthodontist is de specialist die kijkt hoe uw tanden of kiezen staan en of een beugel nodig is.

Vergoedt Interpolis een beugel voor kinderen tot 18 jaar?

U kunt een vergoeding krijgen voor orthodontie tot 18 jaar vanuit de aanvullende verzekeringen MeerZeker en ZonderZorgen. Dit zijn de aanvullende verzekeringen van de basisverzekering ZorgActief. Orthodontie is niet verzekerd op de Tandverzekering. 

Veel kinderen krijgen tegenwoordig een beugel. In de meeste gevallen voordat zij 18 jaar zijn. Kinderen tot 18 jaar hebben dezelfde verzekering als de ouder met de hoogste aanvullende verzekering. Moet uw kind later misschien een beugel? Kijk dan hoe u verzekerd bent en of orthodontie vergoed wordt. 

Let op: voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar
Sluit u per 1 januari de aanvullende verzekering MeerZeker of ZonderZorgen af? Dan krijgt u orthodontie pas vergoed als u deze aanvullende verzekering minimaal 1 jaar bij ons heeft verzekerd en ook weer voor een jaar bij ons verlengd. 
Een tandarts die een behandeling uitvoert

Zijn er bijzondere gevallen die vergoed worden vanuit de basisverzekering?

Ja, het gaat dan om volwassenen en kinderen die een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis hebben. En zonder beugel geen goed werkende kaak meer hebben of krijgen. En onder behandeling zijn van een andere arts, bijvoorbeeld een plastisch chirurg of anesthesist.

Uw zorgverlener vraagt toestemming voor u aan. En wij beoordelen vervolgens of het verzekerd is.

Wat kost een beugel?

Wat een beugel precies gaat kosten hangt af van een aantal zaken. Zo verschilt het per beugelsoort en het aantal behandelingen hoeveel u kwijt bent. Voor zowel kinderen als volwassenen liggen de kosten gemiddeld tussen de € 2000,- en € 3000,- voor een behandelingsduur van 2 tot 3 jaar. Het is niet nodig om offertes  te vergelijken van verschillende orthodontisten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt elk jaar landelijk de tarieven vast. Een beugel wordt duurder door persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door te kiezen voor doorzichtige slotjes.