Orthodontie

Je kunt tot 18 jaar een vergoeding krijgen voor een beugel vanuit de aanvullende verzekeringen MeerZeker en ZonderZorgen. Dit zijn de aanvullende verzekeringen van de basisverzekering ZorgActief. 

Wat is orthodontie?

Orthodontie is tandheelkunde die zich richt op de ontwikkeling van een regelmatig gebit. De orthodontist is de specialist die kijkt hoe jouw tanden of kiezen staan en of een beugel nodig is.

Vergoedt Interpolis een beugel voor kinderen tot 18 jaar?

Je kunt een vergoeding krijgen voor orthodontie tot 18 jaar vanuit de aanvullende verzekeringen MeerZeker en ZonderZorgen. Dit zijn de aanvullende verzekeringen van de basisverzekering ZorgActief. Orthodontie is niet verzekerd op de Tandverzekering. 

Veel kinderen krijgen tegenwoordig een beugel. In de meeste gevallen voordat zij 18 jaar zijn. Kinderen tot 18 jaar hebben dezelfde verzekering als de ouder met de hoogste aanvullende verzekering. Moet jouw kind later misschien een beugel? Kijk dan hoe je verzekerd bent en of orthodontie vergoed wordt. 

Let op: voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar
Sluit je per 1 januari de aanvullende verzekering MeerZeker of ZonderZorgen af? Dan krijg je orthodontie pas vergoed als je deze aanvullende verzekering minimaal 1 jaar bij ons hebt verzekerd en ook weer voor een jaar bij ons verlengd. 
Een tandarts die een behandeling uitvoert

Zijn er bijzondere gevallen die vergoed worden vanuit de basisverzekering?

Ja, het gaat dan om volwassenen en kinderen die een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis hebben. En zonder beugel geen goed werkende kaak meer hebben of krijgen. En onder behandeling zijn van een andere arts, bijvoorbeeld een plastisch chirurg of anesthesist.

Jouw zorgverlener vraagt toestemming voor je aan. En wij beoordelen vervolgens of het verzekerd is.

Wat kost een beugel?

Wat een beugel precies gaat kosten hangt af van een aantal zaken. Zo verschilt het per beugelsoort en het aantal behandelingen hoeveel je kwijt bent. Voor zowel kinderen als volwassenen liggen de kosten gemiddeld tussen de € 2000,- en € 3000,- voor een behandelingsduur van 2 tot 3 jaar. Het is niet nodig om offertes te vergelijken van verschillende orthodontisten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt elk jaar landelijk de tarieven vast. Een beugel wordt duurder door persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door te kiezen voor doorzichtige slotjes.