Waar moet je allemaal aan denken?

Bestuurder met handen aan het stuur

Start met het opbouwen van schadevrije jaren.

Schadevrije jaren en no-claimkorting.

Rijd je in de auto van je ouders, dan ben je verzekerd op de polis van hun autoverzekering. Leen je de auto af en toe, dan hoef je niets te doen. Rijd je er regelmatig in, dan moeten je ouders je opgeven als hoofdbestuurder. Je begint dan met het opbouwen van schadevrije jaren. En het aantal schadevrije jaren heeft invloed op je premie. Ook als je later een eigen autoverzekering afsluit.
Man kijkt onder de motorkap van een auto

Zorg voor pechhulp in geval van nood.

Verzekerd van hulp bij pech onderweg.

Je hoopt natuurlijk dat het niet voorkomt, maar je kunt als beginnend bestuurder te maken krijgen met pech onderweg. Het is fijn als je dan hulp krijgt. Heb je pechhulp via ons geregeld? dan komen we ook als iemand anders in je auto rijdt. De auto is namelijk verzekerd voor pech onderweg: het maakt niet uit wie de bestuurder is.
Man typt op laptop

Een eigen auto verzekeren.

Jouw eerste autoverzekering.

Heb je al een eigen auto? Weet dat een WA-autoverzekering minimaal verplicht is. Jouw auto kun je bij ons verzekeren vanaf 18 jaar. Bij veel verzekeraars is de premie hoger voor jongeren. Bij ons niet, want wij vinden dat iedereen een keer is begonnen met autorijden. Ben je 17 jaar, heb je een rijbewijs én een auto? Dan kun je deze verzekeren op de polis van je ouders. Je moet dan thuis wonen en als regelmatige bestuurder op de polis staan.

Man achter het stuur

Autorijden zonder mobiele afleiding.

Laat je niet afleiden in het verkeer.

Onderzoek laat zien dat jongeren onder de 25 jaar 5x meer kans hebben op een ongeluk dan ervaren bestuurders. Na 30.000 gereden kilometers mag je jezelf een ervaren bestuurder noemen. Maar voor iedere bestuurder geldt dat afleiding in het verkeer tot gevaarlijke situaties kan leiden. En onze smartphone is de belangrijkste afleider. We ontwikkelden daarom de AutoModus app. Deze helpt jou om je telefoon te negeren als je onderweg bent.