Auto-onderhoud door de dealer of garage

Informatie en tips om op te letten bij de keuze voor een reparatie- en onderhoudsbedrijf

Waar je jouw auto het beste in onderhoud plaatst, hangt af van jouw situatie

Je auto regelmatig laten onderhouden, is belangrijk. Zo gaan jij en je gezin namelijk veiliger de weg op. In een goed onderhouden auto heb je minder kans op ongevallen en pech onderweg. Maar waar kun je jouw auto nu het beste in onderhoud of reparatie doen? Het is een veelgestelde vraag: kies ik voor de merkdealer of voor een universele garage? Dit hangt af van jouw situatie.

Onderhoud en reparatie na schade door een officiële merkdealer

Valt je auto nog in de garantieperiode? Of is deze pas net uit de garantie? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor onderhoud en reparatie door de merkdealer. Deze is volledig op de hoogte van de laatste updates en modificaties van jouw model. Zeker als je nog in de garantieperiode zit, is de keuze voor een dealer aan te raden. Laat je jouw auto dan onderhouden of repareren door een ander garagebedrijf, dan kan de dealer de kwaliteit van de werkzaamheden in twijfel trekken. Daarnaast bieden merkdealers vaak nog extra services. Denk bijvoorbeeld aan een haal- en brengservice of aan een gratis leenauto tijdens onderhoud of reparatie.

Met onze autoverzekering kun je autoschade laten repareren door een bij ons aangesloten herstelbedrijf, merkdealer of garage naar eigen keuze. Heb je een AutoBewust autoverzekering? Dan kies je bij het afsluiten van de verzekering of je bij schade gebruik wilt maken van een eigen hersteller of aangesloten hersteller.

Onderhoud en reparatie door een universeel garagebedrijf

Is de garantie op je auto al verlopen of heb je een wat oudere tweedehands auto? Dan past de keuze voor een universele autogarage misschien het beste. Ten opzichte van merkdealers zijn deze garagebedrijven vaak goedkoper, bijvoorbeeld als er onderdelen vervangen moeten worden.

Zorg er wel altijd voor dat er garantie op de onderdelen en werkzaamheden zit. En bekijk of de garage is aangesloten bij de BOVAG. Dan ben je verzekerd van garantie op onderhoud en reparatie.