Autoschade zelf betalen of laten uitkeren?

  Zelf betalen of laten uitkeren?

  Als u autoschade hebt en de gebeurtenis is verzekerd, kunt u de schade laten uitkeren door Interpolis. Maar soms is het voordeliger om de schade zelf te betalen. U bouwt no-claimkorting op door schadevrij te rijden. Bij het melden van bepaalde schades, verliest u een deel van deze korting en gaat u meer premie betalen. Bij een laag schadebedrag is zelf betalen daarom vaak voordeliger dan schade claimen. 

  Opbouw schadevrije jaren bij Interpolis

  Schadevrije jaren bouwt u op vanaf het moment dat u een autoverzekering afsluit. Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe hoger u komt op de bonus-malusladder. En hoe meer korting u krijgt op uw premie. Dit is de no-claimkorting. Claimt u schade, dan daalt u op de ladder.


  Voorbeeld: u staat op bonus-malustrede 12. U heeft dan 70% korting op uw premie. Als u 1 keer schade claimt, valt u terug naar trede 7. U heeft dan nog maar 45% korting op uw premie.

  Lees alles over schadevrije jaren en de bonus-malusladder

  Soms is het goedkoper om zelf te betalen

  Hebt u een kleine schade? Dan is het misschien goedkoper om deze zelf te betalen. Bel onze schadeafdeling voor advies of stel uw vraag via het contactformulier.
  U kunt ook eerst de schade claimen en achteraf terugbetalen. U krijgt dan de eventueel teveel betaalde premie terug en het aantal schadevrije jaren wordt hersteld.

  Schades zonder gevolgen voor uw korting

  Sommige schades kunt u melden zonder gevolgen voor uw schadevrije jaren:
  • ruitschade (reparatie door FOCWA/BOVAG herstelbedrijf). Een breuk, barst en een sterretje in uw ruit zijn verzekerd. Andere beschadigingen verzekeren wij niet. Zoals krassen op uw ruit.
  • diefstal
  • inbraak
  • brand
  • joyriding
  • storm- en hagelschade
  U hebt geen terugval in schadevrije jaren als de schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Verzamel daarom altijd foto’s en ander bewijs als schade mogelijk de schuld is van de tegenpartij.

  Bescherm uw korting

  Met de Interpolis No-Claim Garantie® beschermt u uw no-claimkorting. U kunt 1 schade per verzekeringsjaar melden bij Interpolis en tóch uw no-claimkorting houden. U blijft dus hetzelfde per maand betalen. U daalt wel in schadevrije jaren.