Autoschade zelf betalen of laten uitkeren?

Zelf betalen of laten uitkeren?

Als je autoschade hebt en de gebeurtenis is verzekerd, kun je de schade laten uitkeren door Interpolis. Maar soms is het voordeliger om de schade zelf te betalen. Bij het melden van een schade kun je een indicatie krijgen van de premiegevolgen. Bij een laag schadebedrag is zelf betalen daarom vaak voordeliger dan schade claimen.

Op de Alles in één Polis autoverzekering bouw je no-claimkorting op door schadevrij te rijden. Bij het melden van bepaalde schades, val je terug in schadevrije jaren en verlies je een deel van deze korting. Waardoor je meer premie gaat betalen.

Heb je een AutoBewust autoverzekering? Dan heeft een schade gevolgen voor het aantal schadevrije jaren. Het aantal schadevrije jaren heeft weer invloed op je premie.

Opbouw schadevrije jaren bij Interpolis

Schadevrije jaren bouw je op vanaf het moment dat je een autoverzekering afsluit. Heb je een Alles in één Polis autoverzekering? Dan geldt: hoe langer je zonder schade rijdt, hoe hoger je komt op de bonus-malusladder. En hoe meer korting je krijgt op jouw premie. Dit is de no-claimkorting. Claim je schade, dan daal je op de ladder.

Voorbeeld: je staat op bonus-malustrede 12. Je hebt dan 70% korting op jouw premie. Als je 1 keer schade claimt, val je terug naar trede 7. Je hebt dan nog maar 45% korting op jouw premie.

Heb je een AutoBewust autoverzekering? Dan heeft het aantal schadevrije jaren ook invloed op je premie. Maar je hebt geen bonusmalus-trede met bijbehorende no-claimkorting.

Soms is het goedkoper om zelf te betalen.

Heb je een kleine schade? Dan is het misschien goedkoper om deze zelf te betalen. Bel onze schadeafdeling voor advies of stel jouw vraag via het contactformulier. Je kunt ook eerst de schade claimen en achteraf terugbetalen. Je krijgt dan de eventueel teveel betaalde premie terug en het aantal schadevrije jaren wordt hersteld.

Schades zonder gevolgen voor jouw korting.

Sommige schades kun je melden zonder gevolgen voor jouw schadevrije jaren:
  • ruitschade (reparatie door BOVAG herstelbedrijf). Een breuk, barst en een sterretje in jouw ruit zijn verzekerd. Andere beschadigingen verzekeren wij niet. Zoals krassen op jouw ruit.
  • diefstal
  • inbraak
  • brand
  • joyriding
  • storm- en hagelschade
Je hebt geen terugval in schadevrije jaren als de schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Verzamel daarom altijd foto’s en ander bewijs als schade mogelijk de schuld is van de tegenpartij.

Bescherm jouw no-claimkorting of bonus-malustrede.

De No-Claim Garantie kun je als aanvullende dekking afsluiten op je Alles in één Polis autoverzekering. Hiermee kun je 1 terugvalschade per verzekeringsjaar melden zonder dat dit gevolgen heeft voor je no-claimkorting of bonus-malustrede. Het aantal schadevrije jaren verandert wel.