Negatief reisadvies

Reis- en annuleringsverzekering.

Voor elk land of gebied geldt een reisadvies.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af. Hiermee geven ze aan of er veiligheidsrisico’s zijn in dat land. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote demonstraties of een epidemie. 

Zij maken gebruik van 4 kleurcodes:

  • Groen: de veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met Nederland.
  • Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico's.
  • Oranje: ernstige veiligheidsrisico’s.
  • Rood: zeer ernstige veiligheidsrisico’s.

In landen of gebieden met de kleurcode oranje of rood geldt een negatief reisadvies. Op de website van Rijksoverheid kun je het reisadvies opzoeken voor elk land of gebied.

Ben ik verzekerd in een gebied met kleurcode oranje of rood?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar oranje en rode gebieden af. Dit geldt dus ook voor niet-noodzakelijke reizen.

Reisverzekering en kleurcode oranje.
Je bent verzekerd als je naar een oranje gebied reist. Let op: onze alarmcentrale biedt hulp als dat mogelijk en veilig is gezien de situatie.

Reisverzekering en kleurcode rood.
Je bent niet verzekerd als je naar een rood gebied reist.
Ben je al op je reisbestemming en wordt dan pas kleurcode rood afgegeven? Dan blijf je wel verzekerd op de reisverzekering. Je moet dan het gebied zo snel mogelijk verlaten.

Annuleringsverzekering en kleurcode oranje of rood.
Wil je jouw reis annuleren vanwege een negatief reisadvies? Dan vergoeden wij de annuleringskosten alleen als er tijdens het boeken van de reis nog geen negatief reisadvies was afgegeven. En als het negatief reisadvies niet komt door een grootschalige epidemie.

Heb je een reis geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR? Bespreek dan eerst de mogelijkheden met je reisorganisatie. Of kijk op de website van het Calamiteitenfonds voor informatie over mogelijke vergoedingen door het Calamiteitenfonds.