Doorlopende reisverzekering

Wil je nooit meer je reisverzekering vergeten, maar wel verzekerd zijn tijdens al je vakanties en weekendjes weg? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Wil je 1 vakantie verzekeren, dan is onze kortlopende reisverzekering een slimme keuze. Je betaalt alleen voor de dagen dat je op vakantie bent.

Wel verzekerd
  • Hulp en onverwachte kosten. Zoals een extra overnachting als je onverwachts langer moet blijven.
  • Kosten door een gebeurtenis waardoor de verzekerde dringende hulp nodig heeft.
  • Noodzakelijke internet- en telefoonkosten bij schade.
  • Extra reiskosten en verblijfskosten die je maakt door een staking.
  • Kosten door natuurgeweld. Bijvoorbeeld door een aardbeving, vulkaan­uitbarsting, orkaan, storm, lawine, abnormale sneeuwval, bosbrand of overstroming.
Niet verzekerd
  • Alle reizen naar een gebied met kleurcode 'rood'.
  • Bij gebruik van alcohol of drugs.
  • Als je wist dat je hulp of extra kosten nodig zou hebben tijdens je reis.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Europa- of werelddekking?

Sluit het dekkingsgebied af dat past bij jouw reizen.

Sluit je een Interpolis Reisverzekering af, dan kies je tussen Europa- of werelddekking. Check daarom altijd onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt. Bij een kortlopende reisverzekering kun je ook kiezen voor alleen dekking in Nederland.

Bagage

Verzeker de persoonlijke bezittingen die je meeneemt op reis tegen diefstal, verlies en schade.

Annulering

Kun je onverwachts niet op reis of moet je je reis eerder afbreken? Dan is het fijn dat de extra kosten daarvoor verzekerd zijn.

Geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland volgens Nederlandse tarieven. Verzeker de extra kosten door het verschil met de hogere tarieven in het buitenland.

Pechhulp en vervangend vervoer

Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wil je snel weer op weg. Met pechhulp ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg en vervangend vervoer.

Winter- en onderwatersport

Veel winter- en onderwatersporten zijn niet standaard verzekerd op onze reisverzekering. Terwijl je wel risico loopt op schade bij sporten als skiën en diepzeeduiken.

Zakenreizen

Ga je regelmatig op zakenreis? Kies dan voor dekking zakenreizen. Zo ben je ook op zakenreis verzekerd voor schade, extra kosten en (medische) hulp.

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd op mijn reisverzekering als ik langer dan 2 maanden op reis ga?
Op de doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd voor een aaneengesloten periode van 60 dagen. Deze periode kun je aanpassen naar 180 of 365 dagen. Het maakt niet uit als je vaker een lange periode op reis gaat. Je bent verzekerd zolang je niet over de maximale reisduur per reis heengaat.
Ben ik verzekerd als ik naar een gebied reis met een negatief reisadvies?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af. Hiermee geven ze aan of er veiligheidsrisico’s zijn in dat land. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote demonstraties of een epidemie. Wij leggen je graag uit in welke situaties je wel of niet verzekerd bent.
Welke landen vallen onder de Europadekking op de reisverzekering?
We hebben een lijst gemaakt met alle landen waar je verzekerd bent met Europadekking.
Zijn vakanties in Nederland verzekerd?
Vakanties in Nederland zijn verzekerd als het gaat om een reis met minimaal 1 overnachting. Je hebt hiervan een origineel boekingsbewijs of een nota van je verblijf nodig. Als je de vakantie vooraf boekt, dan heb je dekking vanaf het moment dat je vanuit huis vertrekt. Boek je de overnachting pas op de bestemming? Dan ben je verzekerd vanaf het moment van je boeking.
Let op: een dagje uit naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin in Nederland is dus niet verzekerd.
Is mijn bagage verzekerd op de reisverzekering?

Ja, als je de aanvullende dekking bagage afsluit op de reisverzekering. Schade, diefstal en verlies van je persoonlijke bezittingen zijn dan verzekerd tijdens reizen en dagtrips in en naar het buitenland en in Nederland met minimaal 1 overnachting.

  • Op de doorlopende reisverzekering met aanvullende dekking bagage is je bagage standaard verzekerd voor € 3.000,-. Dit bedrag geldt voor alle verzekerden samen en per gebeurtenis. Dit bedrag kun je verhogen tot maximaal € 25.000,-.
  • Op de kortlopende reisverzekering met aanvullende dekking bagage is je bagage standaard verzekerd voor € 1.000,-. Dit bedrag geldt voor alle verzekerden samen en per gebeurtenis. Dit bedrag kun je verhogen tot maximaal € 8.000,-.

Ook interessant voor jou?

Schade op reis, wat nu?

Is jouw bagage gestolen of kwijtgeraakt? Of maakte je extra kosten omdat je eerder naar huis moest of langer moest blijven? Op schade tijdens je reis zit je niet te wachten. Wij helpen je zo goed en snel mogelijk verder.

Caravans op een camping.

Student en op reis

De studententijd is een perfect moment om te reizen. Of het nu gaat om een verre reis, een stage in het buitenland of een stedentrip in Europa: zeker als student is het belangrijk om een passende reisverzekering af te sluiten.

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Extreme sporten

Beoefenaars van extreme sporten zoeken graag  hun grenzen op. Gevaar ligt op de loer bij bijvoorbeeld parachutespringen, bergsport, canyoning, kitesurfen of off-piste skiën. Zorg dat je goed voorbereid bent.

Man beklimt berg.

Alles in één Polis

De Doorlopende Reisverzekering is onderdeel van de Interpolis Alles in één Polis®. Het verzekeringspakket voor particuliere schadeverzekeringen. Je krijgt 1 overzichtelijk polisblad met al je verzekeringen.

Man en vrouw kijken naar laptop.